Het nieuwe jaar komt er aan en dat betekent voor veel mensen een frisse start met uiteenlopende goede voornemens. Wat gaat een jaar toch snel he?! Hoe hou je je goede voornemens nou echt vol? De volgende tips zouden jou heel goed kunnen helpen:

Niet teveel goede voornemens

Minder roken, meer sporten, afvallen.. De kans van slagen om al deze punten na te leven is minimaal. Bedenk voor jezelf wat het allerbelangrijkste is wat je dit jaar wilt of juist niet wilt. Daar ga je je dit jaar op focussen. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om later in het jaar de overige doelen erbij te pakken.

Hou het realistisch

Zorg dat je goede voornemens haalbaar en realistisch zijn. Natuurlijk kun je je ook dingen voornemen die wat moeilijker te bereiken zijn, maar als je alleen maar hele moeilijke voornemens hebt waardoor je ze bijna niet waar kan maken, werkt dit heel demotiverend en zul je er eerder geen zin meer in hebben en je goede voornemens opgeven. Tien kilogram afvallen in de maand januari, we zouden het allemaal dol graag willen maar dit is geen realistisch doel.

Schrijf je ze op

Schrijf de doelen voor jezelf op, zo kun je je doelen altijd terug lezen. Ook kun je hierdoor halverwege bekijken hoever je al bent gekomen!

Vertel het door!

Wanneer je iets bespreekbaar maakt en opschrijft is de kans van slagen groter. Wil je bijvoorbeeld stoppen met roken? (Net als mij). Vertel het dan aan je familie, vrienden en collega’s, zij kunnen jou helpen om je doel te bereiken en je motiveren wanneer je even een slechte dag hebt!

goede-voornemens-580x340

Vergeef jezelf ‘misstappen’

Zie een misstap (je hebt weer teveel gegeten, toch weer een sigaret opgestoken of weer eens heel lang overgewerkt) als een tijdelijke onderbreking van de uitvoering van je plan en pak de draad daarna direct weer op. Schuldgevoelens brengen je nergens, een positieve houding en vrolijk weer verder gaan, levert veel meer op.

Beloon jezelf

Beloon jezelf als je een voornemen hebt gehaald of als je op de goede weg bent. Belonen werkt ontzettend motiverend en hierdoor krijg je meer zin om tot het einde vol te houden.

Wat zijn jouw goede voornemens voor het jaar 2017? Laat het ons weten in een reactie! Heel veel succes met het behalen van je doelen!

large

Pin It on Pinterest

Share This