Ben jij dit jaar aan de beurt om lekkere gerechten op tafel te zetten met kerst? Of ben je wel toe aan iets nieuws? Het samenstellen van een kerstmenu kan knap lastig zijn. Je moet goed nadenken over welke gerechten je gaat combineren, rekening houden met de wensen van je gasten en je wilt natuurlijk niet zelf de gehele kerst in de keuken staan! Onlangs zijn wij met het gehele Lovers of food team naar het Allerhande kerstfestival geweest om daar inspiratie op te doen voor jouw kerstmenu. Lees je snel mee?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de smaak van je gasten, hebben zij specifieke wensen of misschien wel allergieën? Houdt hier ten alle rekening mee. Een ideaal kerstmenu bestaat uit 4 gangen. Als eerst start je met een koud voorgerecht, vervolgens een kopje soep als tussengerecht en dan het hoofdgerecht en het dessert. De soep als tweede gang in dit menu zorgt ervoor dat de smaakpapillen geneutraliseerd worden, wanneer de eerste gang sterk gekruid is geweest. Zo kan dus met een neutrale smaak aan het hoofdgerecht begonnen worden. We hebben een voorbeeld menu opgesteld die je klakkeloos over kunt nemen, of haal er je inspiratie uit!

Voorgerecht: Salade met chiligarnalen, zongedroogde tomaatjes en rucola.
Begin met een salade met chiligarnalen, zongedroogde tomaatjes en rucola. Deze kun je van te voren al bereiden waardoor je meer tijd over houdt voor de andere gerechten. Lekker met een witte wijn Sauvignon-chardonnay (Zuid-Afrika). Klik HIER voor het recept.

Tussengerecht: Twee­kleu­ren­pa­pri­kasoep.
Een kunst op tafel: groene- en rodepaprikasoep in één bord. Makkelijker te maken dan je denkt! Lekker met een frisse wijn Francis Ford Coppola ‘Diamond Collection’, Chardonnay. Klik HIER voor het recept.

Hoofdgerecht: Ge­bra­den kerst­kip met no­ten-vruch­ten­vul­ling.
Een gevulde kip (of kalkoen) kan met kerst natuurlijk niet missen! Lekker met een fruitige, zachte rode wijn, ‘Robert Mondavie Twin oaks Shiraz’. Klik HIER voor het recept.

Nagerecht: Chocobombe.
De chocobombe is toch wel de eye-catcher van de avond! Een heerlijke chocoladetaart met Maltezers, karamel, zeezout en fondant sterren. Lekker met dessertwijn ‘Vin Doux Naturel’, Frankrijk.Klik HIER voor het recept.

Make it a December to remember!

 

Alle bovenstaande gerechten en foto’s zijn eigendom van Allerhande.

Pin It on Pinterest

Share This