Afgelopen donderdag 7 juni, was het zover. De voorbereidingen werden getroffen voor de feestelijke opening van het Gazpacho seizoen. Op het zonovergoten terras van Meneer Nieges te Amsterdam, werden de tafels gedekt en het publiek hartelijk ontvangen. Namens Lovers of food dompelde ik me deze avond onder in Mediterrane sferen, met vele andere foodliefhebbers. Het weer paste zowaar perfect bij de setting; het was alsof we een zomerse avond in Spanje beleefde!

Alvalle Gazpacho is al tijden een zeer bekend merk, in zowel Spanje als België en Frankrijk. Hoewel het in Nederland de laatste jaren in populariteit gestegen is, vergeet men nog regelmatig deze ‘koude tomatensoep’ te schenken. Jammer, want dat is nou nét een gemiste kans voor de gemiddelde borrelplank! Dit heerlijke verfrissende drankje, is de perfecte voedzame toevoeging, om gezamenlijk een avond in te luiden.
Zo stond ook het event bij Meneer Nieges, in het teken van de gekoelde tomatensap. Gezamenlijk werd de avond op traditionele wijze ingeluid, iedereen uiteraard met een glaasje Gazpacho in de handen. In Spanje zelf wordt op deze manier het ‘tomatenseizoen’ geopend. Van de eerste geoogste tomaten door de mannen, wordt het drankje door de vrouwen bereid. Iedereen neemt tegelijk een slok en een stap naar achter. De borrel (of het pre-dinner moment), kan hierna dan van start gaan. ¡Salute! klonk het ook in Amsterdam deze avond, waarna er plaats genomen werd aan de rijkelijke gevulde, lange tafels.

De heerlijke drinks & bites, werden verzorgd door het team van FoodCreativ. Onder leiding van Edwin Sander organiseert dit bedrijf, regelmatig de catering voor allerlei initiatieven. Met waarden als ‘New beginnings, Purity, Balance, Clarity & Joy’ werken ze verbindend en met de beste producten. Edwin Sander stimuleert de connectie tussen de aanwezigen, tijdens bijvoorbeeld teambuilding-dagen. Daarnaast bestaan de met zorg samengestelde gerechtjes, altijd uit verantwoord geproduceerde producten.
De mannen stoppen passie en liefde in hun werk en dat hebben ook wij, zeker mogen proeven! Het eten zelf worden altijd afgestemd op de gelegenheid. In ons geval bij Meneer Nieges, konden we ons te goed doen aan diverse Pinchos en luxe andere Spaanse specialiteiten. Mocht jij nou zelf een bijzondere dag met vrienden of collega’s een extra boost willen geven? Neem dan vooral een kijkje op hun website voor wat zij eventueel kunnen betekenen!
Naast het inzetten van de goed verzorgde catering op evenementen, organiseert FoodCreativ ook regelmatig de ‘Breakfast Experience’. Dit concept staat voor Fine Dining op speciale locaties in Amsterdam, zoals bijvoorbeeld het dak van Nemo! Eens per maand kun je naar deze gelegenheid toe, voor zoals de naam al doet vermoeden, een drie-gangen ontbijt. Houd voor de updates en nieuwe locatie, dus ook vooral dit bedrijf in de gaten!

Als derde, maar zeker niet de minst belangrijke aanwezige, was deze donderdagmiddag ook Floor Korte van de partij. Deze dame heeft van haar passie haar werk gemaakt, en in februari hier zelfs een boek over uitgebracht! ‘De Moestuin’ staat boordevol tips over datgene wat Floor zelf ook zo leuk vindt, namelijk tuinieren! Sinds dit voorjaar is deze ‘groene bijbel’ te koop in alle boekwinkels en tevens online te bestellen.
Floor stond ons bij Meneer Nieges toepasselijk te woord, in een kleine kas vol tomatenplantjes. Hoe je deze ook in een ‘Urban garden’ (of balcony) setting zo goed mogelijk kunt verzorgen, kon zij ons bijvoorbeeld prima uitleggen. Het meegekregen plantje staat inmiddels op mijn eigen balkon –nogmaals dankjewel Floor, voor de inspiratie!

Het was een zwoele, verbindende & culinaire donderdag, die 7e! Ga jij nou binnenkort zelf een borrel geven of ben je net als ik gewoon dol op Gazpacho? Koop de Alvalle variant dan snel als verfrissende toevoeging, voor jouw borrelplank!
Verkrijgbaar bij de Albert Heijn, Jumbo & Plus én bovendien te bestellen, bij diverse horeca gelegenheden!

¡Ciao y Salute!

Anne van Kleef

Pin It on Pinterest

Share This