Ik ben niet meer heel actief op instagram de laatste tijd en eigenlijk bevalt me dat wel. Lekker rustig en niet meer de druk van ‘ik moet wat posten.’

Al een tijdje denk ik het volgende en na de vakantie vond ik het helemaal opvallend: hoeveel meiden halfnaakt op de foto staan en die alleen maar kip/broccoli/rijst eten want ‘dat is tenslotte gezond.’ Ik heb daar wel een beetje genoeg van.  Laat ik duidelijk zijn: deze blog is niet bedoeld om mensen persoonlijk aan te vallen, maar ik geef puur mijn mening.

Als ik door Instagram scroll, zie ik zoveel meiden die ontzettend hard trainen en zo clean mogelijk proberen te eten. Heel tof en natuurlijk, dat doe ik ook. Maar ik ben niet iemand die foto’s van mijn buik plaatst die in de ochtend gemaakt zijn en je dus zichtbare abs hebt of die na het eten van een ijsje meteen de sportschool induikt, want ja hé, die calorieën… Ik stoor me er mateloos aan.

Als ik eerlijk ben, lijkt het wel alsof je halfnaakt op de foto moet om meer likes en volgers te krijgen. Ik doe daar echt niet aan mee en dat heb ik al vaker gezegd op mij instagram. Op dit moment heb ik 800 volgers, en dat vind ik prima. Uiteindelijk doe ik het namelijk voor mezelf. Ik hoef geen 10.000 volgers omdat ik toevallig zichtbare buikspieren heb, toevallig cup C heb of een foto in string plaats. Natuurlijk begrijp ik het als je trots bent op je lichaam (en dat is vaak ook terecht!) maar een stukje zelfrespect vind ik ook belangrijk. Je zal mij nooit zo’n foto zien plaatsen. Maar als je er iets over zegt, dan krijg je meteen de stempel ‘hater’ of ‘jaloers’ op je.

Het hele gebeuren rondom trainen en voeding lijkt allemaal rozengeur en maneschijn, geloof me, dat is het niet. Iedereen heeft ups & downs, waarbij het niet lekker gaat of je een vreetbui hebt. Gelukkig delen steeds meer meiden ook de mindere momenten, iedereen heeft ze! Je bent ook maar een mens! Elkaar motiveren

Het is dus niet altijd maar leuk en gezellig en daarom heb ik besloten om ook foto’s waarop ik toevallig een opgeblazen buik heb, plattere billen heb of weet ik veel wat heb, gewoon te plaatsen en niet eerst veertig foto’s te maken voordat ik tevreden ben. Iedereen is naar mijn mening goed bezig als je de sportschool in duikt, al is het 1, 2 of 6 keer. Je op je voeding let, maar daarbij ook kan genieten van iets lekkers. En natuurlijk leven en laten leven.

 
Ik hoop dat mijn boodschap is overgekomen, en nogmaals, deze blog is niet bedoeld om onaardig over te komen of mensen af te branden. Ik wil gewoon dat iedereen trots kan zijn op wat hij of zij doet en/of bereikt heeft! Wees je eigen motivatie & Geniet van het leven! Bloter is beter? Wat vind jij? Laat het hieronder weten, in het reactie vakje!??

Pin It on Pinterest

Share This