Jaja, de fitgirls. Je weet wel, de #fitgirl. Deze blog schrijf ik omdat ik me stoor aan deze hype. Wanneer ben je een fitgirl? Wat vind ik dan belangrijker? Je leest het in deze blog. Laat ik wel vooropstellen, deze blog is niet bedoeld om mensen af te kraken of te beledigen. In deze blog geef ik mijn mening over deze hype.

De fitgirl
Zeker op Instagram is het een hele trend: de Fitgirls. Maar wat is een fitgirl eigenlijk? Als ik die term ergens lees, denk ik aan meiden in de twintig die zo clean mogelijk proberen te eten, een salade bestellen bij de MacDonalds en die eeuwige billen en buikselfies plaatsen. Ik denk dan meteen ‘ben je geen fitgirl dan als je jezelf vol(vr)eet tijdens een diner?’ Ik ben dus geen fan van het woord ‘fitgirl.’ Eerlijk gezegd zit het me een dwars die hype eromheen.

Wat zit je dan precies dwars?
Wat mij dwars zit, is het hele gebeuren rondom het uiterlijk. Het lijkt wel alsof deze maatschappij tegenwoordig alleen maar om uiterlijk draait. Je kan je instagram niet openen of er staan allerlei foto’s van halfnaakte vrouwen op die graag laten zien hoeveel progressie ze hebben geboekt. Natuurlijk is dat hartstikke knap, maar het lijkt wel alsof mensen nooit tevreden zijn. Als ik eerlijk ben, heb ik dat ook weleens, ik denk ook vaak van ‘het kan beter, strakker, mooier’ Maar ik denk ook vaak ‘ik ben ik’ en ik ben tevreden met mezelf. Maar waar ik me aan erger, is het feit dat vrouwen zo vaak een billenfoto posten, en nee niet in een normale pose, soms denk ik echt dat ze hun rug breken als ze zo staan of liggen zelfs. Echt, draait het alleen maar om mooie, ronde vormen, mensen? Lijkt me van niet toch? Het leven draait toch om veel meer dan dat?

Wat vind je dan wel belangrijk?
Fit zijn is voor mij meer dan alleen fysiek gezond zijn, het mentale gedeelte vind ik minstens zo belangrijk. Ik ben van mening dat het mentale gedeelte ervoor zorgt of je fit bent of niet. Je mindset dus. Hoe graag wil je iets? Hoeveel ben je bereid ervoor te doen? Zoiets.
Je mentaal en fysiek goed in je lichaam voelen, gezond én gelukkig zijn voor mij het belangrijkst. Houd je je voeding bij via een app, prima hoor, maar doe alsjeblieft niet moeilijk als je een keer iets extra’s eet. Het is heus niet alsof je dan meteen al het werk voor niets hebt gedaan. Het moet geen gewoonte worden, maar af en toe jezelf wat gunnen (buiten de cheats of refeed om) is menselijk en gezond.
Vorige jaren dacht ik heel krampachtig over voeding en training, momenteel laat ik het los (‘Let it goooooooooo…’). Voel ik me niet oké, dan ga ik een keer niet. Heb ik zin in een stukje chocola? Ja dan neem ik dat weleens. Ik voel me daar niet meer schuldig om, ik werk hard, eet gezond omdat ik daar blij van word én ik word gelukkig van trainen, maar mezelf af en toe iets gunnen is ook wat waard. Ik voel me daar zoveel beter mee dan het eindeloos afwegen en strak trainen.

Deze blog is nogmaals, niet bedoeld om mensen af te kraken, te beledigen of om één klaagzang te worden. Deze blog is bedoeld om te laten horen dat een fitte, gezonde, gelukkige levensstijl veel fijner is dan het die hard trainen voor die ronde vormen en strakke buik.
Ik moet wel zeggen: dit lucht op (haha). Het leven draait om meer dan alleen voeding en krachttraining, echt.
Liefs, Tamara

Volg mij ook op Instagram, klik HIER voor mijn pagina.

 

Pin It on Pinterest

Share This