Tijd voor een nieuwe blog! En persoonlijk vind ik het heel leuk om een kijkje te nemen in de koelkast of eetgewoontes van andere mensen, vandaar dat jullie vandaag de kans krijgen om een kijkje in mijn koelkast te nemen!

Eigenlijk doe ik zelf nooit boodschappen, ik schrijf alleen het nodige op en op zaterdag haalt mijn vriend (lucky me) de boodschappen voor de hele week. De boodschappen worden gehaald bij verschillende supermarkten en bijv. de Turkse winkels hier in de stad. Natuurlijk haal ik doordeweeks nog wat kleine boodschappen, zoals kwark of beleg.

Welke 10 producten heb ik altijd in de koelkast staan?

1. Magere kwark.
Ik eet kwark vaak in de ochtend met granola en fruit, maar ook ’s avonds eet ik graag kwark. In magere kwark zitten namelijk langzame eiwitten, waardoor je lichaam voor langere tijd van bouwstoffen wordt voorzien.

2. Tomaten (&komkommers)
Tomaten en komkommers (die leg ik niet in de koelkast) neem ik vaak als tussendoortje. Vaak gaan er wel twee tot drie bakjes tomaten en evenveel komkommers in één week doorheen. In beide producten zitten weinig calorieën, maar is toch vullend.

3. Monster
Nee, geen koelkastmonster natuurlijk (flauw), maar een blik Monster. Het is een energiedrank. Met name de rode en de witte vind ik erg lekker. In deze twee zitten maar weinig calorieën, da’s altijd mooi meegenomen. Ik drink dit zeker niet iedere dag, maar bijvoorbeeld na een lange dag werken voordat ik ga trainen. Ik drink dit dan in plaats van een preworkout.

4. Groenten
Bijvoorbeeld paprika, snijbonen/sperziebonen, roerbakmix e.d. Moet ik nog uitleggen waar ik dit voor gebruik? Volgens mij niet toch?!

5. Cola of Crystal Clear
Cola zero uiteraard en in Crystal Clear zit sowieso nauwelijks iets. Overdag drink ik vaak thee en water en daar kan ik weleens flauw van worden. Af en toe afwisselen is fijn! Ik moet eerlijk zeggen, dat ik Cola zero lekkerder vind dan de ‘gewone cola,’ maar dat komt wellicht omdat ik er aan gewend ben.

6. Zoetzure saus
Voor over mijn groente met vleesmix. Het liefst wel de mango&ananasvariant. Gewoon een klein beetje, dan is het niet zo’n droge ‘zooi.’ Overigens doe ik dat ook niet altijd.

7. Kaas
Een echte Hollander hoor! Ik ben dol op kaas, daarom staat er altijd een stuk kaas in mijn koelkast. Oude kaas of een kruidenkaas is mijn favoriet.

8. Kalkoen of kipfilet plakjes
Dit gebruik ik als beleg of ik neem het zo mee als tussendoortje. In beiden zitten veel eiwitten en ik vind het niet fijn om eieren mee te nemen en zo te eten, dus dan zijn de plakjes een prima uitkomst.

9. Melk
Magere melk of Alpro almond milk. Om smoothies mee aan te maken bijvoorbeeld, of om pannenkoeken mee te bakken. In de magere melk en zeker de almond milk zitten minder vetten, het is dus wat ‘gezonder.’ Overigens vind ik de almond milk niet te drinken, dus ik gebruik het altijd ergens voor.

10. Jam
Dit doe ik vaak in mijn kwark (alleen ’s ochtends). Jam is namelijk wel echt een suikerbom! Een klein schepje en mijn kwark smaakt tien keer zoveel lekkerder!

Natuurlijk staat er nog veel meer in mijn koelkast, maar ik heb voor deze blog een keuze gemaakt. Producten als couscous, zoete aardappel en fruit staat bij mij niet in de koelkast (uitzonderingen zijn er). Producten als vlees en vis staat – natuurlijk – in de vriezer.

20160924_153251

Tot volgende week!

Liefs Tamara

Pin It on Pinterest

Share This