Je gaat toch zeker niet sporten als je op vakantie bent? Ga je daar dan ook op je voeding letten? Nee toch zeker? Het is vakantie hoor!

Dit zijn vragen en/of opmerkingen die ik regelmatig krijg en waar ik goed over nadenk.
Ik vind het fijn om me het hele jaar fit te voelen en te zijn, ik train dus niet enkel omdat ik op vakantie ga. Dat is niet mijn hoofddoel. Natuurlijk vind het wel prettig als ik voor de vakantie net iets fitter ben, omdat je toch eigenlijk wel de hele dag in bikini rondloopt.
Ik ga meestal all inclusive op vakantie, vind ik persoonlijk heel prettig, omdat je niet steeds voor je eigen eten en drinken hoeft te zorgen en je van alles wat kunt eten. Natuurlijk ga ik ook regelmatig uit eten.

image

Op vakantie let ik enigszins op wat ik eet, dat wil zeggen: ik stop me niet compleet vol omdat het toevallig vakantie is. Daarbij eet ik overdag ‘normaal’, zoals kwark, fruit, kip, komkommer/tomaat en ik drink water of cola zero bijvoorbeeld. ’s Avonds eet ik vlees, fruit en veel groenten. Natuurlijk neem ik ook een ijsje, een cocktail of iets waar ik op dat moment echt zin in heb. Ik heb meestal niet heel veel moeite om lekkere dingen links te laten liggen, en trouwens, alsof gezonde voeding niet lekker is?!
De reden dat ik wel wat let op mijn voeding, is omdat ik het doodzonde vind om het keiharde trainen en netjes eten in twee weken te ‘verpesten’ en 2. Omdat ik weet dat mijn lichaam die ‘bende’ niet goed kan verdragen en ik erg buikpijn krijg, me opgeblazen voel, veel pukkels krijg en ik daar zo geen in heb op vakantie (nooit eigenlijk)!
Waar ik me wel aan kan storen, is de opmerking ‘je bent saai als je niets lekkers neemt.’ Alsof je je vol moet stoppen om te kunnen genieten? Vind ik net zo suf als ‘je bent saai als je geen alcohol drinkt.’ Echt wat een onzin! Ik geniet juist van het gezonde eten. En sowieso drink ik niet tot nauwelijks alcohol. Geloof me, ik geniet echt niet als ik dagenlang last van mijn eigen lichaam heb omdat ik wat lekkers gegeten heb.
Wat trainen betreft, ik vind krachttraining echt superleuk om te doen, ook op vakantie! Ik heb het geluk dat ik tot nu toe altijd een gym op het resort heb gehad, waardoor ik makkelijker kan trainen. Uiteraard is het niet zoals thuis, maar ook dat is niet erg, met een beetje improvisatie kan je er een aardige workout doorheen duwen! Ik vind het heerlijk om rond 07.00 (ja, dan wel!) in de gym te staan, daarna te ontbijten en te kunnen genieten van je dag verder. Wellicht ben ik niet de – voor mij – gebruikelijke vijf keer in de sportschool te vinden, maar een keer of 3, 4 per week en ja, dat is ook prima. Als ik twee weken lang niet zou trainen, dan zou ik gek worden. Ik zou me niet prettig voelen in mijn eigen lijf. Mocht je geen sportschool hebben op je resort,of in de buurt, dan kun je natuurlijk altijd zelf nog wat improviseren. Op het strand, je hotelkamer, bij het zwembad. Er zijn genoeg ideeën te verzinnen!
Het is dus eigenlijk een beetje geven en nemen op vakantie, een balans vinden en dat bevalt me wel! Ik geniet dan veel meer dan mezelf volproppen en niet trainen. En genieten, dat is echt wel het allerbelangrijkst! Fijne vakantie!☀️?

Pin It on Pinterest

Share This