Alweer een paar weken geleden ben ik voor de vierde keer uiteten geweest, bij Fan’s Kitchen in Amsterdam. De vierde keer?! Ja, echt.. En ik gok dat dit zeker ook nog niet mijn laatste bezoek is!;) Ik heb deze plek ooit per toeval ontdekt, door een Groupon aanbieding en sindsdien ben ikzelf dus erg enthousiast. Dit zette mij er overigens later ook toe aan, nog veel andere ‘deals’ uit te proberen.

img_0014

Mijn kennismaking met Groupon, ging om een ‘Aziatisch 5-gangendiner voor 2 personen’. Je kunt hier ook gewoon zonder deze aanbieding heerlijk én voordelig eten, maar toevallig bestond ook mijn laatste bezoek, uit deze culinaire 5 gerechten.
Allereerst zal ik de foto’s en mijn mening met jullie delen. Waarna ik graag nog wat verder inga, op Groupon aanbiedingen in het algemeen.

Bij Fan’s Kitchen, gelegen aan de drukke Overtoom in het centrum van Amsterdam, kun je genieten van ‘Innovative Asian Cuisine’. Op de kaart vind je ontzettend veel lekkere, kleinere hapjes. Van vlees tot vegetarisch, Sushi maar ook grotere wok gerechten. De setting leent zich perfect om meerdere gangen te bestellen, maar ook het bekende ‘Shared-dining’ is hier zeker aan te raden. Het eten wordt er ‘met liefde’ en vers bereid, door de erg vriendelijke eigenaresse. In het restaurantje is het vrijwel altijd rustig, en qua prijzen krijg je meer dan waar voor je geld.

Onze eerste gang was een dim-sum mix, bestaande uit zowel vegetarische als vlees- en vishapjes.
De tweede portie bestond uit vier, prachtig gedecoreerde sushi stukjes, deels gefrituurd.
Ons derde gerecht was een salade, met krokant gebakken tonijn, geserveerd onder een smaakvol sausje.
Onze vierde, en samen te delen gang, was een mix van zowel tofu, ossenhaas én kip. Geserveerd in ‘Kon Po’ saus, met verschillende groenten en gebakken rijst.

img_0008
img_0009
img_0010
img_0011

Ons dessert, en tevens de laatste gang, bestond uit deze schattige mix van kleinere lekkernijen.

img_0012
De reden dat ik zo lovend ben over onder andere, deze Groupon aanbieding(en), is niet alleen wegens mijn eigen ‘portemonnee’.  Wil je goedkoop uiteten, dan kun je namelijk beter een toeristische plek bezoeken, waar je vooral ‘veel voor weinig’ geserveerd krijgt. De kwaliteit op deze locaties laat vaak te wensen over, wat mijn ervaring juist niet is, bij Groupon-aanbiedingen. Nee, waarom ik het persoonlijk leuk vind, regelmatig van deze deals gebruik te maken, gaat om andere redenen.

Ik geloof er allereerst in dat Groupon slechts een platform is, waarmee restaurants wat meer ‘in the picture’ gezet kunnen worden. De betreffende zaken liggen regelmatig op plekken waar je zo langs zou rijden, wat hun klandizie uiteraard niet goed doet. Zonde, naar mijn mening. Want we hebben geen idee wat we ermee laten liggen! De plekken waar ik tot nu toe geweest ben, was ikzelf normaal gesproken ook niet zomaar binnengestapt. Echter overtroefden deze vaak ‘wereldse keukens’, steeds weer, onze verwachtingen!

 

img_0013

Kortom, maak vooral eens gebruik van het verrassende online-aanbod! Iedereen kent zijn of haar ‘vaste restaurantjes’ nu toch ook wel? De plekken waar je regelmatig terugkomt voor die efficiënte ligging, de altijd makkelijke menu-kaart of misschien ken jij de eigenaar wel persoonlijk. Is het niet een stuk leuker, nu eens uit die ‘comfort-zone’ te stappen? Geef bijvoorbeeld eens een voucher als origineel, verjaardagscadeau! Weer eens wat anders en wie weet ontdek je wel een heuse nieuwe favoriete plek, zoals bij mij Fan’s Kitchen is geworden!

Liefs, Anne

 

Pin It on Pinterest

Share This