Vandaag, 14 juni is het haringseizoen 2017 officieel van start gegaan. Vanaf dit moment is de Hollandse Nieuwe weer overal verkrijgbaar. Volgens de deskundigen zijn ze dit jaar weer voller en vetter dan voorgaande jaren.

holl

Haring mag pas ‘Hollandse Nieuwe’ genoemd worden als deze aan een aantal eisen voldoen. De haring moet gezouten en gerijpt zijn, maar ook ‘gekraakt’. Kraken is een bewerking uit de veertiende eeuw, een deel van de ingewanden en de kieuwen worden weggesneden met als doel de haring langer houdbaar te maken en hem minder bitter te laten smaken.

Uiteraard hebben wij ook de Hollandse Nieuwe geproefd, bij Dirk’s vishandel. Het team van Dirk’s vishandel is dit jaar speciaal voor de komst van de nieuwe haring, naar Denemarken afgereisd, om dicht bij de bron te komen waar de haring binnenkomt en verwerkt wordt.

img_9630

Voor 4 haringen betaal je bij Dirk €8,- inclusief vers van het mes garantie!

Benieuwd waar Dirk’s vishandel gevestigd zit? Klik HIER.

 

Pin It on Pinterest

Share This