Het is al een week of 2 geleden dat ik een blog heb geschreven, dat heeft eigenlijk meerdere redenen: geen tijd, geen inspiratie en ik ben continu ziek.

Afgelopen winter ben ik weer begonnen met bulken, dat ging redelijk. Bulken (meer eten dan je lichaam nodig heeft) blijft een lastig punt bij mij, ik kan namelijk geen maat houden en heb de neiging heel veel te eten (zie eerdere blog over bulken). Na de winter is het dan weer tijd voor cutten (onder je onderhoud calorieën zitten waardoor je afvalt). Dit ging een paar weken goed, maar liep daarna compleet uit de hand en nog steeds overigens.

Dit jaar wilde ik minder streng cutten en mezelf meer toestaan, ik ben niet iemand die 6 dagen in de week op kip, groenten en koolhydraten kan leven en op een cheatdag zichzelf toestaat wat lekkers te eten. Ik ben van mening dat je prima kunt eten wat je wil, zolang het maar binnen de gemeten calorieën past. Er is natuurlijk een verschil tussen zes oreo repen naar binnen werken en ’s avonds een kippetje of dat je een lekkere pasta voor jezelf maakt.

Helaas ging dit dus niet goed, ik kon weer geen maat hebben en puntje bij paaltje; nu erg ontevreden met mijn huidige shape. Soms heb ik het gevoel verslaafd te zijn aan die stomme suikers. Ik heb dan ook besloten dat ik de komende tijd echt weer netjes ga eten; terug naar de rijst, vlees en groenten. Blijkbaar werkt dat voor mij beter. Ik ga niet wegen en pietje precies alles eten, maar ik moet van mezelf weer ‘normaal’ eten en niet ’s avonds een pizza bestellen of naar een ijskraam want het is mooi weer.
De afgelopen weken heb ik erg veel stress gehad, vanwege mijn werk of ook vanwege lichamelijke redenen. Ik ga hier verder niet op in, maar het blijkt wel dat ik een emotie eter ben. Ik ga eten omdat ik me daar beter door voel. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Door die vele suikers voel ik me niet lekker (buikpijn, moe), ga ik niet sporten en daardoor voel ik me nog rotter. De afgelopen weken ook een paar keer flink ziek geweest; buikgriep, migraine, continu hoofdpijn. Kortom, echt wel tijd voor verandering.
Over vijf weken ga ik op vakantie en ondanks dat ik niet in shape wil zijn omdat ik op vakantie ga, is het momenteel wel even een motivatie voor mij.

img_9658
Deze blog is niet bedoeld als klaagmuur, maar als spiegel. Op instagram zie je namelijk negen van de tien keer alle leuke, fantastische, o zo fijne momenten. Maar de rotmomenten, de vreetbuien enzo, die zie je nauwelijks. Dat vind ik jammer, want je geeft een verkeerd signaal af. Je leven kan niet alleen maar leuk zijn, het is natuurlijk fijn om te zien. Maar persoonlijk vind ik het ook ‘fijn’ om te lezen dat iemand anders ook twee repen chocola heeft opgegeten terwijl dat niet de bedoeling was, en dat iemand zich ook even rot voelt en het niet loopt zoals je wil.

Kortom, wees vooral jezelf alsjeblieft, vind ik zo veel leuker dan het gemaakte instaleven!
Liefs, Tamara

Pin It on Pinterest

Share This