It’s the most wonderful time of year! Kerst is de tijd om samen met familie en vrienden te vieren. En van gezellig samen zijn krijg je trek en dorst. Heb je nog geen idee wat je wilt maken? Geen zorgen, Lovers of food heeft inspiratie op gedaan bij het Allerhande Kerstfestival en van al het lekkers wat we hebben geproefd hebben wij onze persoonlijke favorieten uitgekozen en voor jou een menu samengesteld.

Drinks
Om het ijs te breken zijn dit ideale “binnenkomers” wanneer je je gasten ontvangt:
Cheers! Op een mooie kerst.

Appelcider cocktail met appel en kaneel

Cranberry Mule


Gemberbier met komkommer en rozemarijn

Voorgerecht
Een echte klassieker met een twist, Carpaccio van rosbief. Begin het kerstdiner ontspannen want je tovert dit in een mum van tijd op tafel.

Tussengerecht
Een soepje hoort er bij, maar wat dacht je van deze?! Gepofte knoflooksoep. Maar pas de hoeveelheid wel aan, anders zit iedereen al vol voordat het hoofdgerecht nog moet beginnen.


Knoflook, uien, laurier en kruidnagels laten pruttelen op het vuur. Ruik je het al?

Hoofdgerecht
Dit wil je toch niet missen op tafel?! Roze quinoa met geroosterde biet, eendenborstfilet en pastinaak. Genoeg groenten en een feestelijk stukje vlees.

Roze quinoa met geroosterde biet en sjalot
Dit bijgerecht ziet er niet alleen heel indrukwekkend uit, zo smaakt het ook.

Langzaam gegaarde eendenborstfilet met sjalottenjus
De verrassende jus met pastis en anijszaad maakt van deze eend een Franse ‘canard’.

Pastinaam met rode ui
De zoete anijsachtige pastinaak heeft niet veel meer nodig dan een beetje pit van de rode ui.

Nagerecht
De perfecte afsluiting is natuurlijk het toetje, wat dacht je van deze? Cranberry Tiramisu in een nieuw jasje met hazelnoten en gedroogde cranberry’s.

Have yourself a merry little Christmas!

Alle bovenstaande gerechten en foto’s zijn eigendom van Allerhande.

Pin It on Pinterest

Share This