Koffie en het effect op afvallen is een veel besproken onderwerp, de één beweert dat koffie je juist helpt bij gewichtsverlies, de ander vertelt dat het juist het afval proces in de weg zit! Om een antwoord te krijgen op deze vraag zijn wij het internet opgedoken en hebben honderden blogs gelezen over dit onderwerp en zijn wij tot deze conclusie gekomen.koffie

Koffie bevat cafeïne. Cafeïne verbetert de concentratie en prestatie en verdrijft vermoeidheid. Ideaal voor vrijwel iedereen dus, behalve als je ADHD hebt.. Maar cafeïne heeft ook een minder leuke kant, zoals rusteloosheid, angstgevoelens, slaapproblemen of hoofdpijn. Cafeïne stimuleert dus het lichaam, je wordt in de meeste gevallen actiever, wat uiteindelijk leidt tot gewichtsverlies, toch? Ook stimuleert de cafeïne, die dus in koffie zit de stofwisseling (metabolisme) doordat de thermogenese wordt verhoogt. Thermogenese is de manier waarop het lichaam calorieën verbrandt.

Is het raadsel dan nu opgelost? Van koffie val je af? Lees even verder.

Er zit een, voor mij als koffieliefhebber, groot nadeel aan het drinken van koffie. Niet alleen als je specifiek wilt afvallen maar ook voor je gezondheid. Koffie, cafeïne kan ervoor zorgen dat het stressniveau wordt verhoogt wat kan leiden tot overmatig eten, dit is natuurlijk niet helemaal de bedoeling als je wilt afvallen of gewoon gezond wilt leven! Maar ook kan het ervoor zorgen dat je slecht kan slapen, wat ook weer leidt tot overmatig eten en stress. Koffie bestaat natuurlijk niet alleen uit cafeïne maar ook uit chemische stoffen die de productie van cortisone en adrenaline in het lichaam stimuleren. Cortisone krijgt vaak de schuld van het toenemen van buikvet. Sommige mensen drinken koffie ‘zwart’ en voegen dus verder ook geen extra’s toe als suiker of zoetjes, wat ook weer ‘slecht’ is. Dit is natuurlijk niet gebaseerd op één of twee bakjes koffie per dag, hiervoor moet je veeeeeel meer bakjes drinken!

Conclusie: van koffie drinken wordt je niet dik en val je ook niet af. Eén of twee bakjes koffie per dag moet kunnen!

Liefs, Romy

 

Pin It on Pinterest

Share This