We moeten minder vlees eten, zegt de nieuwe Schijf van Vijf. Niet alleen voor onze eigen gezondheid, maar ook voor het milieu. Je bespaart er namelijk meer mee dan alleen dierenlevens. Op Instagram is het al een grote hit, de tag #meatfreemonday, maar wat houdt dit nu precies in? In dit artikel lees je er meer over en roep ik jou op om samen met mij de uitdaging aan te gaan!

Als we allemaal één dag in de week geen vlees eten, besparen we niet alleen geld maar verminderen we ook substantieel onze impact op het milieu én leven we gezonder. Dat is de gedachte achter de succesvolle campagne ‘Het Meat Free Monday’ kookboek, die Paul, Stella en Mary McCartney in 2009 lanceerden.

Zelf ben ik een enorme vlees liefhebber zou ik aan elkaar doen en geniet ik dagelijks van een stukje vlees, als beleg op brood of een biefstukje bij het diner. De laatste tijd ben ik hier anders naar gaan kijken, mede door de blogpost die onze gastblogger Shanice post, zij is vegetariër en post regelmatig artikelen over dit onderwerp. Maar ook volg ik veel bloggers op Instagram die vegetariër of veganist zijn, waardoor ik geïnspireerd ben geraakt om de #meatfreemonday challenge aan te gaan.

Gemiddeld eten mensen over de hele wereld zo’n 40 kilogram vlees per jaar, lang niet altijd zijn deze dieren liefdevol behandeld, wat ik als grote dierenliefhebber toch wel zorgwekkend vind. Door één dag in de week geen vlees en dus vegetarisch te eten besparen we met zijn allen een hoop dierenlevens, doen we het milieu een groot plezier en leven we gezonder! Zeker de moeite waard toch?!

Maar wat eten we dan?
Zoals ik net vertelde is onze gastblogger Shanice vegetariër en post zij regelmatig artikelen over dit onderwerp, op onze website kun je deze teruglezen. In een goede vegetarische keuze zit eiwit, ijzer, vitamine B1 en/of vitamine B12. Voorbeelden zijn eieren, peulvruchten, soja en noten. Ook bestaan er diverse merken zoals Vivera die vegetarische producten maken die gebaseerd zijn op sojabonen, een prima vleesvervanger dus.

img_8950

Ik ga deze uitdaging vanaf 1 juni aan door elke maandag geen vlees te eten, doe jij met mij mee? Laat gerust een berichtje achter en deel jouw #MEATFREEMONDAY recepten!

Liefs, Romy

Pin It on Pinterest

Share This