Een aantal weken terug schreef ik al een review over Uzuma raw green slowjuice waarmee ik ruim 3 kilogram ben afgevallen in slechts 3 dagen! Afgelopen week ontving ik een weer een leuk pakketje van Uzuma om uit te testen. Het pakketje bestond uit, waar Uzuma ook bekend om staat, rauwe producten. Rauwe producten zoals noten zijn 100% natuurlijk, hier worden namelijk geen geur-, kleur of smaakstoffen aan toegevoegd. Rauwe producten bevatten eiwitten, vezels, antioxidanten, vitaminen en mineralen. Ongebrande noten bijvoorbeeld zorgen voor een verbetering van het cholesterolgehalte en zorgen voor een verlaging van de kans op hart- en vaatziekten. Door de aanwezige antioxidanten worden raw products ook in verband gebracht met een lager risico op chronische ziekten, zoals reuma. Door de grote hoeveelheid eiwitten leveren ze een belangrijke bijdrage aan de spieropbouw. Veel sporters maken daarom gebruik van de voordelen van rauwe producten.

img_6173

 

Raw cacao poeder

Raw cacao wordt onverhit verwerkt omdat nadat de cacao verhit wordt de voedingsstoffen verloren gaan. En dat is zonde want cacao is rijk aan antioxidanten en mineralen! Je kunt de poeder door een smoothie, yoghurt of sap mengen, of er een toetje met een rijke chocoladesmaak van maken.

Raw kokos suiker

Kokosbloesemsuiker is afkomstig van de bloesems van de kokosnootpalmboom. Op veel internetsites onstaan er discussies over of kokos suiker nu beter is dan normale suiker, hier durf ik echter geen antwoord op te geven! Wat ik wel heb gevonden is dat kokso suiker voor 90% uit normale suikers bestaat. Ikzelf eet geen suiker maar heb de raw kokos suiker natuurlijk wel even geprobeerd! Lekker…. maar dat is elke zoetstof denk ik haha.

Raw Speltmuesli extra rijk

De raw speltmuesli is zeker een van mijn favoriete van de nieuwe producten van Uzuma! Heerlijk als ontbijt, door de yoghurt heen. De muesli vult goed, maakt heerlijk en is extra rijk aan vitamines. Zeker een aanrader dus.

img_6386

Raw havermout

Ik ben zelf niet een enorme havermout fan, sterker nog.. Ik lust het niet. Op Instagram zie ik heel vaak van die warme havermout papjes langs komen en dan denk ik… WAAROM?! #havermouttutje. De raw havermout van Uzuma heb ik gebruikt in een van mijn bakgerechten, namelijk in een Proteïne mugcake . En dan, ja ik weet het, lust ik ineens wel havermout. Wederom, als je van havermout houdt, kies dan voor de Raw variant van Uzuma.

Raw amandelen

Amandelen zijn vandaag de dag erg populair en staan zelfs ergens bovenaan in het lijstje met DE superfoods. Het is een van de gezondste noten(of beter gezegd zaadje) vandaag de dag. Dagelijks een handje amandelen kan veel doen met je gezondheid. Amandelen verlagen namelijk de kans op hart- en vaatziekten, verkleinen de kans op diabetes mellitus en helpen je cholesterol gehalte een handje. Amandelen zijn rijk aan Vitamine E. Vitamine E houdt de huid, zenuwen, spieren en het hart gezond. Amandelen hebben niet alleen een positief effect op de cholesterol, maar ook op de bloeddruk. Ze zijn rijk aan kalium en bevatten weinig natrium. Beide spelen een rol bij het reguleren van de bloeddruk. Amandelen zijn vezelrijk en helpen darmkanker tegen te gaan. Alle redenen dus om amandelen te eten! Eén handje (á 25 stuks) is voldoende. En dan natuurlijk wel de raw amandelen van Uzuma!

Raw hazelnoten

Met hazelnoten kun je eindeloos variëren, maak er bijvoorbeeld hazelnoten pasta van of verwerk ze in een lekker pasta gerecht. De hazelnoten van Uzuma zijn heerlijk van smaak en niet te vergeten raw, waardoor de noot zijn vitamines behoudt. Hazelnoten zijn net als amandelnoten gezond voor het hart, voorkomt kanker en diabetes mellitus. Maar hazelnoten zijn ook goed voor tijdens de zwangerschap door de foliumzuur die deze noot bevat. Ook kan het je helpen om op gewicht te blijven. Uit onderzoek is gebleken dat noten er voor zorgen dat je in rusttoestand meer energie gaat verbruiken. Hierdoor wordt de hoge caloriewaarde en het hoge (gezonde) vetgehalte van hazelnoten gecompenseerd. Het regelmatig eten van hazelnoten heeft dus een gunstige invloed op je gezondheid, zonder dat dit ten koste gaat van je gewicht.

img_6045

 

Alle bovenstaande producten kun je bestellen op de website van Uzuma!?

Pin It on Pinterest

Share This