Afgelopen week kreeg ik een heel leuk pakketje bezorgd, namelijk 21 flesjes raw green slowjuice van Uzuma. Uzuma maakt raw green slowjuice die véél groente, in combinatie met fruit bevatten. Uzuma voegt verder helemaal niets toe aan haar sappen, het bevat dus geen geur-, kleur- of smaakstoffen. Eén flesje Uzuma slow juice bevat een voedingswaarde die overeenkomt met het eten van meer dan een kilo groente en fruit. Je krijgt dus meer dan een kilo groente en fruit binnen met het drinken van één flesje juice van 240 ml. Het pakketje of beter gezegd pakket was na contact gehad te hebben met Uzuma, de volgende dag al in huis. De flesjes juice kwamen bevroren aan. Er zaten zelfs ijs pack’s tussen zodat ze goed gekoeld bleven, zo gaat er geen enkele vitamine verloren!

img_5721

Uzuma heeft 4 verschillende programma’s:
– SLIM: Hierbij nuttig je 7 flesjes juice per dag, dit programma is ontwikkeld voor mensen die snel en gezond gewicht willen verliezen. Het SLIM programma duurt minimaal 3 dagen.
– STEADY: Hierbij nuttig je 4 flesjes juice per dag, een lichte lunch en avondeten. Dit programma is ontwikkeld voor mensen die hun huidige gewicht willen behouden of tot 3 kilo willen afvallen. Het STEADY programma duurt minimaal één week.
– FIT: Bij dit programma nuttig je 2 flesjes juice per dag, ter aanvulling. Dit is het ideale programma als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om dagelijks alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit programma duurt minimaal 2 weken.
– DETOX: Je gebruikt voor iedere dag 7 flesjes met 5, voor detox geoptimaliseerde, smaken. Dit geeft je lichaam een compleet arsenaal aan voedingsstoffen voor een gezond en uitgebalanceerd leven. Dit programma duurt minimaal 3 dagen.
Alle smaken juice zijn ook los verkrijgbaar!

Bij elk programma krijg je een folder waarin duidelijk staat wanneer je welke juice moet drinken, elke juice heeft zijn eigen specialiteit. Ook heeft Uzuma haar eigen applicatie die je gratis kunt downloaden in de google play of app store. Deze applicatie helpt je niet alleen herinneren aan het drinken van je juice maar ook aan water!

Ik heb gekozen voor het SLIM programma en deel graag mijn ervaring met jullie!

Dag 1: Eigenlijk ben ik best blij dat ik precies nu een kuur volg waarbij ik niet mag eten/kauwen, ik werd namelijk wakker met gigantische kies- en keelpijn waardoor kauwen geen pretje is! Ik startte de ochtend met 2 glazen water, Uzuma raadt dit ook aan volgens de dagplanning. ‘RISE’ was mijn eerste juice en ik was verbaasd! Wat een heerlijke juice om de dag mee te beginnen.  Ik had deze dag school en nam al mijn juices met mij mee. Ik heb altijd een flesje water in mijn tas zitten, dus ik had geen moeite met tussen elke juice door 250 ml water te drinken. Ik nam mijn juices volgens onderstaand schema en dit ging heel goed. Eenmaal thuis aangekomen moet er toch gekookt worden.. Op dat moment had ik het heel even moeilijk, niet omdat ik honger had, verre van zelfs maar omdat ik niet mee kon eten met mijn vriend. Ik heb mijn tanden op elkaar gezet en niet toegegeven! S’avond nog een juice en klaar was dag 1, die andere 2 dagen worden een makkie dacht ik…

img_5658

 

Dag 2: Weer een andere volgorde van de inname van juice, hier was ik wel blij mee want dan word het niet zo snel saai. Ik startte deze dag met een flesje ‘FUSE’ .Elk flesje FUSE (van 240ml) bevat: 1½ wortel, ½ appel, 1 bleekselderijstengel, 2cm komkommer, ½ rode biet en twee frisse scheutjes limoen. Een frisse juice om de dag mee te beginnen. Ik had deze dag vrij dus ik ging op mijn gemakje naar de sportschool, deed mijn workout en kwam thuis. Op dat moment was ik zo flauw dat ik echt even wat moest eten.. Ik heb lang getwijfeld of ik daadwerkelijk iets zo nemen of niet, uiteindelijk heb ik er voor gekozen om een cracker met kaas te nemen en ik knapte vrijwel direct op. Op de website van Uzuma kun je ook terug lezen dat ze bij het SLIM programma aanraden om grote inspanningen te vermijden. Oops.. Nou ja, gebeurd is gebeurd. Heb ik nu opgegeven? Nee zeker niet! Ik vind niet omdat ik één cracker gegeten heb dat ik het hele programma maar moet afblazen! Derest van de dag ging wonder boven wonder goed. Ja, ook tijdens het avondeten! Omdat ik s’ochtends na mijn workout al had ‘gezondigd’ stond ik s’ avonds iets sterker in mijn schoenen dan de volgende dag.

img_5687

Dag 3: Ik begin de juice wel lekker te vinden! Zeker als ontbijt. Het is makkelijk, snel en gezond! Op de laatste dag dat ik het SLIM programma volgde moest ik werken, ik werk in de zorg en loop/til daardoor dus veel. Ik had mij voorgenomen om deze dag niet te zondigen ondanks dat ik de dag ervoor wat flauwig werd na inspaning. Op mijn werk drink ik veel water dus met 250 ml water tussen elke juice door drinken heb ik geen probleem. ‘SHINE’  is absoluut mijn favoriet, deze juice bestaat uit: 1 sinaasappel, 1 ¾ wortel, ½ cantaloupe meloen en een ½ mango. Je kunt je vast wel voorstellen hoe smaakvol en fris deze juice is?! Deze dronk ik volgens mijn schema op 12:00 uur, lunch tijd. Ik had na mijn werkdag iets last van hoofdpijn, dit heb ik overigens wel vaker na een dag werken dus of het van de sapjes komt, geen idee! Tijdens het koken van het avondeten had ik weer even een zwak momentje maar met de gedachte dat ik de volgende dag weer mocht eten maakte alles goed!

img_5688

Dag 4: WEEGMOMENT! Spannend, spannend, spannend! Natuurlijk zijn jullie allemaal benieuwd hoeveel kilo ik nu precies kwijt ben. In 3 dagen tijd ben ik ruim 3 kilogram afgevallen! Dit was voor mij een mooi programma om mij weer op de rit naar gezonde voeding te zetten, aansluitend ga ik weer koolhydraatarm eten! In de afgelopen drie dagen voelde ik mij lichamelijk niet top fit maar op dag 4 wel. Ik heb een enorme vitamine boost gehad, die ik goed kon gebruiken! Ik heb het programma zeker onderschat, ik dacht 3 dagen niets eten wordt een makkie.. Ik raad je dit programma aan als je sterk in je schoenen staat om deze ook af te maken en door te zetten. Ik ben een ervaring en een hoop vitamines rijker!

Wil jij dit programma ook volgen? Bestel het SLIM programma nu tijdelijk voor maar €59,95. Meer informatie vindt je op www.uzuma.nl.

null

* Op Lovers of food verschijnen regelmatig reviews over verschillende producten. Dit zijn producten die wij zelf aanschaffen of opgestuurd krijgen van fabrikanten, merken en bedrijven. Lovers of food schrijft enkel over een bepaald product als wij enthousiast genoeg zijn en zullen jullie eerlijk onze mening geven.

Pin It on Pinterest

Share This