Rust leren vinden in het drukke leven van nu
Toen ik nadacht over een nieuwe blog, was dit het eerste wat in me op kwam: hoe kan je rust vinden in het drukke leven? Tegenwoordig heeft iedereen het druk-druk-druk en zijn we aan het rennen, vliegen en weet ik wat nog meer. Ja, ik merk dat bij mezelf ook. Ik werk fulltime als leerkracht, ik ben vaak ’s avonds nog bezig met werk (bijv. nakijken, voorbereiden, rapportgesprekken e.d.), ik sport veel en heb ook nog een huishouden en sociale contacten te onderhouden. Soms zit ik ’s avonds op de bank en kan ik direct in slaap vallen, puur omdat ik zo moe ben en maar continu door blijf gaan. Ik heb eens nagedacht over een aantal tips die mij helpen ontspannen. Hopelijk hebben jullie er ook iets aan!

Stuk wandelen
Een tijd terug dacht ik ‘wandelen, jemig wat suf.’ Nu vind ik het best heel fijn. Met wandelen kan je denken aan het naar huis lopen vanaf het treinstation, wandelen naar de supermarkt of gewoon echt een stuk gaan wandelen in het bos bijvoorbeeld. Sowieso vind ik de natuur vaak heel mooi, dat werkt voor mij ook al heel rustgevend.Tijdens het wandelen kan ik mijn gedachten goed op een rijtje zetten en kom ik vaak fris en fruitig thuis.

Muziek
Ik word heel blij van muziek. Sterker nog, ik houd niet van stiltes. Eigenlijk heb ik altijd muziek op staan, al is het maar zacht. Waar ik op dat moment naar luister, hangt samen met mijn stemming. Soms luister ik echt naar de tekst, soms staat de muziek gewoon aan.

Nee zeggen
Ook dit is heel belangrijk! Denk aan jezelf! Blijf niet steeds maar doorgaan, ik heb aan mezelf gemerkt dat mijn lichaam een grens aangeeft als ik teveel doe. Denk bijvoorbeeld aan: steeds terugkerende verkoudheid, migraine, lamlendig gevoel, heel erg moe. Dat is voor mij echt het teken dat ik een stapje terug moet nemen en weleens nee zeg. Prioriteiten stellen dus!

Creativiteit
Ik ben geen enorme crea bea hoor, maar enige tijd terug waren de volwassen kleurboeken populair, remember? Als ik echt gestrest ben of een druk hoofd heb, dan ga ik weleens kleuren en eerlijk waar; het werkt als een trein! Aan de slag gaan met je kleurpotloden en allerlei patronen maken of iets inkleuren, ik word er blij van!

Geen sociale media of elektronica
Ik kan letterlijk heel moe worden van al het gedoe op instagram/snapchat enz. mensen zijn bezig met ‘hoeveel progressie ze wel niet gemaakt hebben, poses worden steeds vreemder en het lijkt wel alsof iedereen beter dan elkaar wil zijn.’ Anyway, ik neem soms bewust afstand van social media en dat is een aanrader. Heerlijk rustig! Sowieso is je tv, telefoon of laptop af en toe weg/uit doen een goed idee. Ga eens in gesprek met elkaar, lees een boek, luister muziek of ga iets doen!

Sporten
Terwijl ik me in het zweet werk tijdens het sporten, is het voor mij wel een manier om te ontstressen. Even nergens aan denken en gewoon gaan!
Dit zijn voor mij de manieren om rust te vinden in het drukke leven, hopelijk kunnen jullie er iets mee!

Tot volgende week!
Liefs Tamara

Pin It on Pinterest

Share This