Wat eet ik als tussendoortjes?
Ik eet op een dag drie hoofdmaaltijden; ontbijt, lunch en avondeten. Daarnaast eet ik drie keer per dag iets kleins: een tussendoortje. Ik eet dus in totaal zes keer dag, 1 omdat ik gewoon erg van eten houd en 2 om mijn stofwisseling op gang te houden. Mijn favoriete tussendoortjes zal ik met jullie delen.

Rijstwafels met of zonder beleg
Vaak heb ik na schooltijd (uurtje of 15.30) trek in wat zouts/hartigs. Ik eet dan graag rijstwafels. Soms doe ik er bijvoorbeeld kipfilet op, maar ik vind het ook lekker om droge rijstwafels te eten. Een snack-a-jack vind ik ook weleens lekker voor de verandering.

Kwark
Dit eet ik sowieso als allerlaatste maaltijd van de dag (mijn avondsnack dus), met nootjes, frambozen of iets dergelijk.
Rond de eerste pauze op mijn werk, als de kinderen hun fruit eten, eet ik graag kwark. Ik vind het lekker om het wat zoeter te maken met stevia. Verder doe ik er graag frambozen, mandarijn of ander fruit door. Voor de bite wat walnoten bijvoorbeeld.

Eiwitrepen
Mijn favorieten zijn wel de delicious protein bar van XXL Nutrition en de clean protein bar van Body&Fitshop. Uiteraard zijn de repen met chocola mijn favo’s!

Noten
Het liefst wel gezoute noten, zeker na een dag werken. Teveel zout is natuurlijk niet goed voor je, dus soms neem ik een handje walnoten en soms een handje gezouten cashewnoten en soms doe ik het 50/50.

Chocola
Ja, ook dit neem ik weleens. Zeker als ik me flauw voel. Gewoon, een klein stukje en ook mijn trek is meteen weg. Ideaal dus! De ene keer pure chocolade, een andere keer gewoon een stukje Milka oreo reep hoor J

Slimpie of Cola zero
Op mijn werk drink ik vaak thee en water en dat komt me af en toe wel mijn neus uit ;-). Daarom heb ik altijd een fles slimpie (limonade zonder calorieën) in de klas staan, soms neem ik een flesje cola zero mee. 1 glas en het neemt gelijk m’n lekkere trek weg.

Dit zijn mijn favoriete tussendoortjes voor nu. Wellicht kun je er inspiratie uit halen!

Tot volgende week zondag!
Liefs, Tamara

Pin It on Pinterest

Share This