Vaak hebben we van bepaalde kruiden maar een klein handje nodig maar zijn ze verpakt in veelste grote hoeveelheden waardoor de kruiden overblijft, niet meer gebruikt wordt en misschien zelfs wordt weggegooid! Dit is natuurlijk hartstikke zonde maar daar hebben we een oplossing voor! Vries je kruiden in, in olijfolie.

img_8701

Dat in olijfolie bakken gezond(er) is, is inmiddels algemeen bekend. Olijfolie bevat veel onverzadigd vet, dit is goed voor de gezondheid en beschikt over een hoog gehalte aan vitamine E. Zelf ben ik fan van de extra Vierge olijfolie. Extra Vierge staat ook wel bekend als ‘koud geperste’ olijfolie. Het betreft eersteklas olijfolie van een eerste koude persing of koude centrifugering. De zuurgraad (vrije vetzuren) van extra vierge olijfolie is dan niet hoger dan 0,8%. Na het persen en filteren wordt de olijfolie niet gefermenteerd.Het is dus eigenlijk niks meer of minder dan onbewerkte olijvensap. Extra vierge olijfolie heeft hierdoor een uitgesproken olijfsmaak en bevat meer essentiële micronutriënten (vitamines, mineralen, spoorelementen, antioxidanten, fytochemicaliën etc) dan verhitte olijfolie.

Maargoed, ik dwaalde even af.. De reden om kruiden in te vriezen in olijfolie is het niet hoeven weggooien van je product, het is gezond en het geeft ook nog eens een super lekkere smaak aan het eten!

Vul ijsblokvormpjes tot ongeveer 2/3e met vers gesneden kruiden en giet hier olijfolie bij tot de vormpjes helemaal gevuld zijn. Zet deze gedurende 24 uur in de vriezer en klaar! Simpel toch?! Je kunt eindeloos variëren met verschillende soorten kruiden denk aan; munt, oregano, thijm, bieslook, basilicum, dille, rozemarijn en ga zo maar door.

img_8700

 

[wpdevart_like_box profile_id=”loversoffoodd” connections=”show” width=”300″ height=”150″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Pin It on Pinterest

Share This