Voor wie dit nog niet uit een van mijn vele social media posts heeft meegekregen, mijn moeder is 17 oktober, maarliefst 60 jaar geworden! Dit hebben we natuurlijk uitgebreid gevierd, en bij feest hoort uiteraard, taart! Dit keer heeft ze me in weten te zetten, voor maarliefst 3 varianten, waarvan één voor mij compleet nieuw was.

Vergelijkbare receptjes kwam ik de afgelopen tijd non-stop tegen. Als liefhebber (en mijn moeder eveneens) van kokos en dan zeker ook Bounty’s, was mijn nieuwsgierigheid dus zeker gewekt. Hij beloofde lactosevrij, glutenvrij en zelfs suikervrij te zijn! Helemaal Vegan-proof was hij ook, en oh ja “Did I mention, ‘raw’?” Hij hoefde ondanks alle moeilijke termen, dus niet eens de oven in! Een gezonde, machtige(!) maar overheerlijke Bounty Pie!

De taart bestaande uit drie verschillende lagen, klonk een stuk moeilijker dan hij uiteindelijk bleek te zijn! Qua bereiding is het echter wel handig om te weten, dat je qua voorbereiding het een en ander dient te doen. Zo moet je de cashewnoten in een laag water, minimaal 4 uur in de week te zetten. De dadels zo’n 10 minuten, en ook is het vrij cruciaal, een keukenmachine o.i.d. in huis te hebben! De mijne bleek er onverwachts, mee op te houden(!) waarna ik gelukkig, een beroep kon doen, op mijn krachtige blender. Handig was echter anders.. Je bent dus bij deze gewaarschuwd!

 

 

Wat heb je nodig?
175 – 200 gram dadels
125 gram amandelen/walnoten (of ongezouten notenmix)
125 gram geraspte kokos
400 ml kokosmelk (uit blik, dus geen soja o.i.d.)
2 á 4 eetlepels agavesiroop of honing (naar wens)
2 eetlepels kokosolie
175 – 200 gram cashewnoten
150 gram (optioneel vegan) extra pure chocolade

En verder:
Keukenmachine/krachtige blender
Bakvorm/ovenschaal van ± 20 cm
Steelpannetje
Houten lepel of siliconen spatel
Beslagkom

Hoe ga je te werk?
Voor de bodem maal je de 125 gram noten (niét de cashews), grof in de keukenmachine of blender. Zet deze even apart, terwijl je de uitgelekte dadels fijn maalt. Voeg hier de gehakte nootjes en 50 gram geraspte kokos aan toe, en meng dit opnieuw tot een smeuïge massa.

Haal met een spatel de ingrediënten uit de machine, en druk aan tot een egale bodem in de bakvorm of ovenschaal. Aangezien het mengsel vrij plakkerig kan zijn, gaat dit het makkelijkst als je de spatel (of lepel) even nat maakt. Zet dit terwijl je met de rest van de taart verder gaat, afgedekt weg in de koeling.

Voor de vulling maal je uitgelekte cashewnoten, met 250 ml kokosmelk en de kokosolie, tot een romige massa in de blender. Voeg hier de 2 el agavesiroop (of in mijn geval honing) aan toe, en doe hier op circa 1 eetlepel na, de rest van de kokosrasp bij. Het laatste beetje gebruik je op het eind, om als decoratie over de taart te strooien.
Mix het geheel nog even kort door elkaar, en proef daarna of je het zoet genoeg vind. Ikzelf heb er zeker nog wat vloeibare Stevia bijgevoegd, maar een eetlepel (of twee) agavesiroop of honing, zou natuurlijk ook kunnen.

Stort het geheel op de koud gezette bodem uit, en strijk wederom mooi glad. Zet de taart opnieuw terug in de koelkast, terwijl je verder gaat met de laatste Chocolade laag.

Verhit hiervoor in een klein pannetje, de rest van de kokosmelk tot het goed heet is. Haal dit van het vuur af, en breek de pure chocolade in kleine stukjes. Roer dit met een houten lepel of siliconen spatel door, tot het volledig gesmolten is. Laat het chocolademengsel even kort afkoelen, voor je dit over de kokosvulling stort. Zet de taart in zijn geheel weer weg, om (het liefst een nacht) verder op te stijven.


Houd tot serveren, de taart koel en strooi op het laatst het restje kokosschaafsel over de chocolade heen. Decoreer indien wenselijk, nog met wat achtergehouden noten, en klaar is je Bounty Pie!
Let op; zoals eerder ook gezegd, vult deze taart enórm goed. Hem in kleine stukjes snijden zou ik dus zeker adviseren, indien je geen misselijke gasten wenst te hebben!

Veel liefs & Enjoy your C(h)ocolicious threat!
Anne van Kleef

P.S. Aangezien ik zelf zoveel verschillende recepten aantrof, heb ik jullie dus maar mijn ‘eigen variant’ meegegeven. De samenstelling en hoeveelheden, heb ik een beetje aangepast naar wat ik in huis had. Je kunt er in ieder geval van op aan dat déze versie qua verhouding, een succes was!

Pin It on Pinterest

Share This