Granola lijkt op muesli en is op dit moment helemaal hot als ontbijt! Als je drie maanden geleden aan mij zou vragen of ik granola lustte zou je een dikke vette ‘NEE’ te horen krijgen, ondanks dat ik het nog nooit geproefd had. Vandaag de dag is granola mijn lievelingsontbijt en maak ik meerder malen per week kilo’s verse platen voor de verkoop!

img_0038

Granola is als je het mij vraagt het beste en lekkerste ontbijten. Het vult goed en je krijgt direct voedingsvezels binnen. Die voedingsvezels zitten in havermout, het basisingrediënt van granola. Voedingsvezels zijn erg belangrijk voor een goede spijsvertering. Gemiddeld hebben mannen 40 gram voedingsvezel per dag nodig en vrouwen 30 gram. Naast voedingsvezel is havermout een bron van ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, silicium, en vitamines E, K, B1, B2, B6 en B12.
Kortgezegd: havermout is erg gezond.

Het tweede ingrediënt is vaak noten of zaden, ook hierin zitten veel vitaminen, gezonde vetten en eiwitten.

Als je het dan helemaal goed wilt doen koop je natuurlijk een granola uit de supermarkt. Deze bevatten vaak toegevoegde suikers of andere rotzooi die ons lichaam helemaal niet nodig heeft! Echt lekkere granola maak je zelf, of bestel je natuurlijk bij ons! De granola die wij maken bestaat uit het basisingrediënt; havermout, een mix van diverse noten (zoals walnoten, paranoten en hazelnoten), kokosolie en wordt op smaak gemaakt met biologische honing en kaneel! Geen onnodige toevoegingen voor ons!

Heb jij een lievelingsontbijt die wij ook eens moeten proberen? Laat een reactie achter in het reactie vakje!

Benieuwd geworden naar onze granola? Stuur een mailtje naar info@loversoffood.nl om een bestelling te plaatsen!

Pin It on Pinterest

Share This