Afgelopen donderdag heb ik mijn verjaardag op culinaire wijze gevierd, door uiteten te gaan
bij mijn favoriete Afrikaan in Amsterdam. Ook dit keer heb ik gebruik gemaakt van een Groupon actie en zijn we met vier personen, voor de ‘Afrikaanse proeverij’ gegaan. Uit ervaring wist ik dat het eten bij Addis Ababa altijd erg goed smaakt, en dat we nu allerlei gerechtjes samen konden delen, leek mij des te leuker.

Nu ben ik hier zelf dus al een aantal keer geweest, en ken ik de specialiteiten van het restaurant. Onze voorgerechten waren al op voordat we er baat bij hadden, dus daar helaas geen foto’s van. Ze bestonden uit linzensoep óf Ethiopisch brood met spinazie, kaas en salade. Zodat we alles konden delen bestelden wij beiden opties, en dit was erg smaakvol!

De actie bestond verder uit ‘elf verschillende Afrikaanse gerechten, met onder andere rundvlees, lamsvlees en kip, gekookte Zuid-Afrikaanse pompoen en erwten. Twee soorten linzen, spinazie met verse kaas, gemalen spliterwten, sla en gekookte eieren, wortels én rode bieten met groene bonen.

Een hele ‘mond vol’ en dat kun je op de foto ook zeker terugzien! Een volledig vegetarische variant kon zeker ook, en daar hebben wij dan ook deels gebruik van gemaakt.
De Ethiopisch gekruide gerechtjes werden geserveerd op een zogenaamde Injera, wat een
soort grote pannenkoek is. Deze wordt gemaakt van Teff-tarwe en zou (aldus hun website) ‘veel vitamines, ijzer en calcium bevatten’. Volgens Ethiopisch gebruik, scheur je een stuk van de injera af, en eet je de verschillende groentes of vlees, door deze hiermee ‘op te pakken.’ Het eten mag hier dus zeker met je handen, wat altijd weer even wennen is.

Behoorlijk verzadigd besloten wij nadien samen alleen de romige yoghurt, met honing en fruit te
delen. Het lieve personeel had echter opgevangen, dat ik mijn verjaardag vierde.. Alsof wij nog niet voldoende in de watten waren gelegd, kwamen ze met een heel spektakel aanzetten! Compleet met sterretjes en Afrikaans cadeautje, kregen wij van het huis vervolgens ook nog bovenstaande ijscoupe.

De Ethiopische koffie, wil ik daarnaast zeker ook nog even vermelden. In het land wordt van
koffie drinken echt een ceremonie gemaakt, en ze serveren dit met wierook van sandelhout.
De kruidige geur en de vers geroosterde bonen, maken de smaak ook echt anders dan je gewend zult zijn. Als ik hier kom eten bestel ik dan ook steevast een potje, om met het gezelschap samen te delen.

De gastvriendelijkheid van de eigenaresse en haar man, doen mij iedere keer weer erg goed. Wanneer er daarnaast gekookt wordt met zoveel ‘liefde & passie’, kan ik niet anders dan deze plek aan iedereen aanraden! De authentieke smaken en warme sfeer, maken dat je je ‘bordje patat met hamburger’ écht niet meer zo kan waarderen nadien. Verleg vooral je grenzen eens dus, en ga voor die wereldse keuken!

Ik zeg ‘Melkan megeb!’ oftewel, eet smakelijk!
Veel liefs,
Anne

Addis Ababa
Overtoom 337
1054 JM Amsterdam
www.addisababa.nl
www.groupon.nl (klik HIER voor de deal)

Pin It on Pinterest

Share This