Wie net als ik nog nooit in dit monumentale gebouw is geweest, weet niet wat hem of haar overkomt, na binnenkomst.. De hartelijke ontvangst in dit luxueuze hotel op de Dam in onze hoofdstad, is slechts één van de vele standaarden die je hier zult tegenkomen. Of tegenkomen.. Ervaren is meer het goede woord! Een overnachting of slechts bezoek aan de bar van Hotel Twentyseven, is op z’n zachts gezegd namelijk, een sensationele ‘Experience’! Een ervaring die je als persoon, wilt ondergaan. De tot in de puntjes verzorgde inrichting is persoonlijk samengesteld, door de bekroonde interieurdesigner Wim van de Oudeweetering. Hij heeft dit in samenwerking met urban interieurdesigner Cris van Amsterdam gedaan en hun expertise draagt absoluut bij, aan het oogstrelende ‘decor’ waarbinnen je als gast bevind. Op de hoogwaardige stoffen afkomstig uit diverse landen, is zeker niet bespaard. De ‘look’ straalt elegantie en rijkdom uit, je voelt je hier direct onderdeel van de elite! De tot tweemaal toe verkozen ‘Europese Hotelier van het jaar’, is dé man achter het terecht geprezen concept. Eric Toren zegt over het sensationele ‘Suite Boutique hotel’ op de Dam, dat het zíjn vertaling is, van een droomhotel. Als geen ander wilt hij de bezoekers van alle gemakken voorzien, en het ruime aanbod van ‘gepersonaliseerde service’, is dan ook ongekend. Wat doorgevoerd is tot bijvoorbeeld zelfontwikkelde ‘interieur-parfum’ en –letterlijk- tot in de automatisch openende wc-brillen!

Allé zintuigen vieren een feestje, op deze mooie locatie. En dan hebben we het nog niet eens over de smaakpapillen gehad! Dineren kun je in het ‘Bougainville’ genoemde restaurant, waar je uiteraard alleen de meest verse ingrediënten zult proeven. Bereid door ‘Master star chef’ Pascal Jalhay, en sous-chef Tim Golsteijn, wordt hier alleen de allerhoogste kwaliteit uitgeserveerd. En dat proef je, met elke hap –hier kan ik uit eigen ervaring over meespreken! In de bar area strijk je neer, op een van de prachtige sofa’s of fluwelen loungestoelen. De extravagante materialen om je heen, doen aan een chique Franse setting denken. De rokersruimte is waarschijnlijk de allermooiste die je ooit in je leven zult zien. En het fenomenale uitzicht over de binnenstad van Amsterdam, maakt een bezoek aan deze bar, alleen al de moeite waard! Wat hier geserveerd wordt, is daarnaast zeer spectaculair te noemen. Zelfgebrouwen biologisch ananasbier, een rijke selectie van de beste whiskymerken, maar de cocktails die je hier zult proeven, die zijn pas echt bijzonder! Neem bijvoorbeeld de Cariño, gecreëerd door de head-bartender van hotel Twentyseven; Eric van Beek. Deze nog altijd nuchtere, slechts 27-jarige Amsterdammer, heeft geheel terecht de prijs in de wacht gesleept, van de Bacardi Legacy Global Cocktail Competition 2018. Een Award winning cocktail dus, en die naam krijg je zeker niet zomaar!

Het mooie verhaal achter het drankje, is al even goed als de smaak zelf. Ondanks de volle agenda van deze inmiddels veelgevraagde jongeman, presenteerde Eric hier vol passie over, tijdens ‘The Bar Experience’ welke ik onlangs mocht bijwonen. De marketingcampagne en de vele innovatieve elementen, maken dat je dit drankje echt even de aandacht wilt geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de probiotische ingrediënten?! En ook met de duurzaamheid (geen verspilling!), zit het helemaal goed! Als je ‘Te Tengo Cariño’ tegen iemand zegt, staat dit voor ‘liefde, en je blijk van waardering’. Dé verbondenheid onderling, die Eric van Beek met zijn cocktail, én de daarbij geleverde Post cards wil bevorderen. Want het versturen van dit mooie ansichtkaartje, doet hij persoonlijk voor je als je deze schrijft! Een ‘motivational speaker’ is wat zijn Social Media accounts over hem zeggen.. En inspirerend, dat is de boodschap, die deze man uitdraagt, zéker! Een bezoek aan Hotel –of bar- Twentyseven, duur en vol overdaad?! Voor sommigen wellicht.. Ik kan je persoonlijk vertellen echter, dat je geen cent meer betaalt, dan de ervaring je rijker maakt! Wie wilt zich nu niét eens een prins of prinses voelen?

Even if it’s only, For as long as the evening lasts!

Pin It on Pinterest

Share This