Hotspots, tips en ervaringen lezen van andere bloggers vind ik persoonlijk erg leuk! Vaak kom je eettentjes, zaakjes en restaurants tegen die je nog niet kende of zelf niet zo snel zou gaan eten bijvoorbeeld. Voor jullie heb ik ook zo’n restaurant gespot en wel in Amsterdam!
Een aantal weken geleden was ik een dagje in onze hoofdstad en ik vind het dan leuk om behalve flink te winkelen, ook lekker te eten ergens. Internet flink afgestruind en ik kwam terecht bij Bazar. Dit restaurant zit in Amsterdam en er is een hotel/restaurant van in Rotterdam.
img_8913

Bazar ligt aan de Albert Cuypstraat en vanaf het centrum ben je er zo (zowel met het ov als wandelend). Voordat je er gaat eten, kun je dus lekker struinen over de Albert Cuypmarkt. Bazar is gevestigd in een oude kerk en is een restaurant met een Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse menukaart. Als je het restaurant binnenstapt, waan je je meteen in een Midden-Oosterse sfeer, heel mooi! Veel prachtige muurbeschilderingen, grote lampen, personeel in mooie oosterse jurken en een open keuken. Zelfs op de wc kijk je je ogen uit. Je kunt er ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Ik heb gekozen voor dineren.
img_8914

Op de kaart staan heel veel verschillende gerechten, ook gerechten die ik niet kende. Je kunt je dus volledig laten verrassen. Het personeel is erg vriendelijk en legt je de gerechten allemaal uit. De menukaart is niet bijzonder groot, maar er is volop keuze en ik kon uiteraard niet kiezen. Als voorgerecht had ik gekozen voor een gemixte schotel (Abduls keuze), ofwel je krijgt van alles wat. Bijvoorbeeld brood, falafel, kip, sigara sicuk en sigara boregi (zoek het zelf maar op!) Erg lekker en echt een aanrader!
Als hoofdgerecht had ik gekozen voor kippendijen met rijst, groenten en patat. Een heel bord vol, maar erg lekker! Als dessert had ik gekozen voor Turkse yoghurt met walnoten en honing. Heerlijk!
Kortom, een geslaagde avond! Dus wil je in Amsterdam eens wat anders eten, ga naar Bazar. Echt een aanrader! Ik ben fan!

Geschreven door Tamara.

Pin It on Pinterest

Share This