Voor mij bekend door de vele aantrekkelijke Social Media plaatjes, wouden een vriendin en ik al tijden eens langsgaan, bij Beter en leuk in Amsterdam. Ook deze plek lag bepaald niet in onze buurt, dus het duurde even voor we de betreffende lunchafspraak maakten.
Als je de berichten moest geloven, zou je bij deze inspirerende plek voor zowat elke dieet-wens terecht kunnen. Glutenvrij & Vegan-proof en ze koken zoveel mogelijk met met bio-, seizoens- en lokale producten. Van heerlijke pannenkoekjes en taartjes, tot rijkelijke maaltijdsalades. Kortgezegd, genoeg redenen om zelf eens te gaan proeven!

Meteen bij aankomst viel ons al op, hoe verborgen dit tentje eigenlijk zat. Het filiaal zelf was ook vrij klein, maar de sfeer des te ‘knusser’. Om ons heen waren allerlei vintage kledij en te koop aangeboden producten uitgestald. Het interieur oogde verder creatief en huiselijk –wat erg fijn zitten was. Het personeel is vriendelijk en denkt zeker graag met je mee. Er stond dan ook zoveel lekkers op de kaart, dat wij nog best keuzestress kregen!

Wat wij uiteindelijk bestelde, zie je op bovenstaande foto. Mijn vriendin ging voor de Pannenkoekjes van boekweit en banaan, met vers fruit en maple syrup. Ikzelf koos voor boterhammen met pompoenhummus, groentenchips, hartige notengranola en kleine side salad. Beiden waren we erg te spreken over deze lekkere creaties, welke we thuis niet zo snel zouden maken. Dat we daarnaast ‘gezond’ bezig zouden zijn, merkten we absoluut niet qua smaak –dat zit dus helemaal goed!

Op deze plek kun je trouwens naast ontbijt & lunch, ook terecht voor een heerlijke high tea. Dit is een echte aanrader, en zeker leuk eens aan iemand cadeau te geven! Diverse hartige en zoete gerechtjes krijg je geserveerd, allen huisgemaakt en zelfs met suikervrije opties.
Bij Beter&Leuk kun je daarnaast ook allerlei taarten en avondmaaltijden bestellen, om af te halen en thuis te verorberen. Hiervoor kun je terecht bij hun ‘Take away shop’, welke naast het restaurantje zelf, te vinden is.

Ze werken samen met vele ambachtelijke cateraars, als Loof wiens glutenvrije brood ook besteld kan worden. Producten van Hartog en de TeaBar zijn ook op de kaart te vinden en het wisselende assortiment qua kleding komt van Topshit & the Darling. Sieraden, boeken en kunstitems zijn ook te koop in het café –een inspirerende plek dus, waar vele duurzame principes samen komen.

Beter&Leuk is dus beslist een bezoek waard, en heeft ons als fans erbij! Wij adviseren je dus vooral snel eens langs te gaan, want deze plek, doet haar naam 100% eer aan.

Veel liefs,
Anne van Kleef

Lunchroom
1e Oosterparkstraat 91
1091 GW Amsterdam
020-7670029

Maandag – Vrijdag 8:30 – 17:00
Zaterdag en Zondag 9:30 – 17:00

Take Away shop
1e Oosterparkstraat 73

Maandag – Zondag 16:30 – 20:30

Pin It on Pinterest

Share This