Als we social media moesten geloven, was de Chin Chin club dé nieuwe ‘Place to be!’ Waar voorheen gedanst werd in de oude club More, bevindt zich op Rozengracht 133, nu een geheel nieuw concept. De founders achter deze nieuwe invulling, hebben hier een restaurant, nachtclub en maarliefst drie barren gehuisvest! Daarnaast kun je schaamteloos ping-pong spelen, en zelfs losgaan in een van de privé karaoke-ruimtes! Dit moesten wij natuurlijk zelf ook ondervinden –en dus ging ik hier laatst ‘Shared dinen’, met een vriendin.

Het reserveren ging helaas al even moeizaam, als de bewuste locatie vinden. Waar wij op zijn minst hadden verwacht een mega uithangbord aan te treffen, bleek deze spot zich vrij verscholen ónder restaurant Pesca te bevinden. Alsof je een geheime wereld betreed, daal je af na de portiek, in een geborgen ‘Chinees ogende’ setting. Compleet met gouden katjes, rode muren en lampionnen, hebben ze niets laten liggen wat de decoratie betreft! Bij het restaurant gedeelte keken we onze ogen al net zo uit –ook hier kom je in een soort sprookje terecht!

De shifts die het restaurant hanteert, lopen van 18.00 – 20.30 en van 20.30 – 22.30. Wij wisten hier niet vanaf, dus dit -wat later gearriveerd- werd nog best ‘haastig’ bestellen. De menukaart bestaat uit kleinere te delen gerechtjes, velen gebaseerd op de Chinese keuken. Danwél met een ‘moderne twist’ of zoals de eigenaren zeggen: “Some traditions are kept, and some not.”

Wij hebben verdeeld over twee rondes, diverse hapjes en cocktails besteld. Ook over deze laatste waren wij erg te spreken –mijn Bloody Mary was een van de betere die ik ooit gehad heb! Het eten zelf bestond onder meer, uit vers gestoomde dumplings. Zowel de variant met garnalen vulling als de vegetarische paddenstoelen optie, konden wij erg waarderen. Hiernaast deelden we de in een schelp geserveerde ‘Scallops’ en ook de spannende ‘Prawn Toast’. Dit bleek een soort gefrituurd brood te zijn, met een topping van krokante garnaal & sesamzaadjes.

De ‘Fried Soy Goods’ hielden gefrituurde Tofu & Tempeh in, en ten slotte lieten we ook de ‘Seabream’ komen. Deze smakelijk gekruide stukjes dorade, werden met pompoen puree en gepofte rijst geserveerd. Dit gerechtje was erg goed samengesteld, waarbij de verschillende krokant- én zachte structuren, ieder hapje een feestje maakten. Als dessert gingen wij voor de ‘Pandan Panna Cotta’, welke in een halve kokosnoot, gepresenteerd werd.

De gerechtjes zijn zeker niét groot, maar des te beter op smaak. Een ander pluspunt van dit concept is, dat je des te meer samen kunt proeven uiteraard! Terwijl wij ons eten verorberden dansten voor ons, zowaar wat meegenomen kleine kinderen. In onze ooghoeken, zagen we daarnaast wat jongeren spelen op de ping-pongtafel. De sfeer is er feestelijk, maar toch ook erg intiem. En van donderdag t/m zaterdag, kun je hier dus s’avonds ‘de voetjes van de vloer gooien!’

Hoewel de populariteit wat ons betrof, nu nog nét even te hoog was, zou ik deze plek zeker aanraden. Als ‘hip-Amsterdam’ zich hier iéts minder zal settelen, lijkt de Chin Chin club ons, net even toegankelijker. Ga hier dus zeker eens langs, om je een avondje in China ‘onder te dompelen’! Wij komen zelf zeker ook nog eens terug, en wellicht dat we dan wel een dansje komen wagen!

Ik zeg ‘Miauuuuww!’ & tot een volgende keer,
Liefs,

Anne van Kleef

Chin Chin Club
Rozengracht 133
1016 LV Amsterdam

Pin It on Pinterest

Share This