Wie mijn vorige blogs langs heeft zien komen, weet inmiddels dat ik een échte liefhebber, van de Italiaanse keuken ben! In mijn stukje over Puglia echter, kon ik mijn teleurstelling over dit gebied, maar amper voor mezelf houden. Inmiddels ben ik er wel achter, dat je helemaal niet naar Italië hoeft te reizen, voor kwalitatief goed Italiaans eten. Zo’n plek waar je dan wél terecht kunt daarvoor, is COSA in Baarn!

Ikzelf woon in Amsterdam, maar ben hier getipt door een vriendin, met mijn vader wezen dineren. Hijzelf is al even gek op Italië, en kon zich helemaal vinden in dit idee.
COSA Cucina & Wine Bar, leent zich perfect voor het ‘Shared dining concept’. Hoewel mijn vader en ik beide andere voorkeuren qua smaak hebben, konden wij ons helemaal vinden in de menukaart. Voor vlees, vis maar zeker ook genoeg vegetarische opties, kun je hier ruim kiezen. Hoewel we veel bij te praten hadden, betrapte we onszelf er meerdere malen op erg te genieten van het geserveerde eten! De gerechtjes waren allemaal erg goed op smaak, kakelvers –en dus niets vergeleken met het ‘echte’ Italiaanse Puglia!

Het eten wat wij gezamenlijk dus fijn konden delen, werd erg leuk geserveerd. De borrelplank met onze zeer smaakvolle bruschetta’s vooraf, bestelde we samen met de boterzachte Burrata. De truffel die onder de Carpaccio variant verwerkt was, en de malse Vitello Tonato deed ons erg genieten van elke hap!
Hierna kwamen onze Pizzete en de Gegrilde groentes, welke vergezeld werden door de zeer goede Ceasar salade. Deze werden in een kleine stellage gepresenteerd, en waren qua porties preciés goed! Een soort Italiaanse vorm van tapas dus, wat erg fijn dineren was.

De sfeer in het mooie restaurant, was daarnaast erg prettig. De inrichting én de romantische setting qua terras, maakte het plaatje helemaal compleet. Moderne vormgeving, maar geen overbodige ‘poespas’, en dat tot de stijlvolle menukaart doorgevoerd. De gastvriendelijke bediening, ondanks sommigen hun eerste werkdag(!) was daarnaast erg behulpzaam. Kortom, een fijn restaurant in Nederland, die jou een vliegticket naar het zuiden bespaard!

Als laatste wil ik ook even, de mooie eyecatchers van PauliePocket vermelden! Deze kun je onder andere hier bij COSA aanschaffen, maar neem vooral even een kijkje op de website. Deze prachtige én betaalbare items, zijn voor iedere vrouw echte ‘musthaves’! Via Instagram & Facebook kun je PauliePocket ook volgen, en te weten komen wat ze naast sieraden, nog meer voor moois in de webshop aanbieden.

Liefs, Anne

COSA Cucina & Wine Bar
Amalialaan 1
3743 KE Baarn

Pin It on Pinterest

Share This