Afgelopen week zijn mijn vader en ik, 2 daagjes in België geweest. Ons tripje hierheen wilden we combineren, met een bezoek aan een leuke Nederlandse stad. Beiden kende we het veelbelovende centrum van Breda nog niet, en zo belandde we hier s ‘middags opzoek naar een leuke plek om te lunchen.
Uiteraard van te voren even snel ge-googled te hebben, kwam ik onder meer op PuiCk uit. Gelegen aan de Veemarktstraat vol leuke andere winkeltjes, liepen wij in eerste instantie nog best even te zoeken naar dit lunchtentje. Eenmaal gespot echter werd ik al enthousiast bij het naar binnen gluren, vanaf de gevel!

Van te voren had ik gelezen, dat deze plek een echte ‘must-visit’ is, voor iedereen die wel eens wat anders dan een ‘standaard broodje’ aandurft. En laat ik me daar nou nét door aangesproken voelen; culinaire uitdagingen en probeersels, vind ikzelf altijd erg interessant!
Bij Puick vind je dan ook allerlei ‘wereldse gerechtjes’. Van Sushi-bowls tot Libanees platbrood met diverse vullingen –de menukaart is zeker erg veelzijdig te noemen.

Ik had dan ook eerder keuze-stress met al dat lekkers, dan dat het mij te uitdagend zou zijn. Mijn vader besloot voor een (ook zeker aan te raden!) pita Pulled Pork te gaan, ikzelf kon echt niet kiezen. Ik bestelde daardoor maar zowel de ‘Sushi Lenterollen’ als het Libanese platbrood. Qua vulling koos ik hierbij voor de mozzarella met gegrilde groentes, tomaten humus, spinazie & dukkah.

Hoewel ik moest bekennen dat ik van te voren eigenlijk weinig trek had, werd ik erg blij, van deze gerechtjes. Het zag er niet alleen veelbelovend uit, de smaakcombinaties waren om je vingers bij af te likken! Om me heen glurend en de kaart verder bestuderend, vond ik het oprecht jammer, niet bepaald in de buurt te wonen. Voorlopig zal ik vanaf Amsterdam hier niet snel meer komen, dus hopelijk zal Puick snel uitbreiden qua filialen!

Zo enthousiast over het verkrijgbare eten, zou ik bijna vergeten het interieur te vermelden! Van houten schommels, cactusjes en een over-all ‘vintage sfeertje’, was het puur genieten in dit zaakje rond te kijken! Gezelligheid & warmte, kwamen bij mij direct als termen op. De houten wandkasten vol gave hebbedingetjes, trokken daarnaast ook zeker mijn aandacht.
Spijt dat ik het achteraf niet gedaan heb, overwoog ik namelijk een erg uitdagende aankoop.. één van de krokante insecten-bites (!) die PuiCk dus ook bleek aan te bieden!


Interessant was dit bezoek dus zonder twijfel en de klantvriendelijke eigenaar maakte onze positieve beleving compleet. Voor heerlijk verse én fairtrade gerechtjes, moet je hier dus zeker eens heen! Mocht je al geluncht hebben rond die tijd trouwens, geniet dan vooral van een van de zoete opties bij je koffie of thee. Vergeet ten slotte dan vooral ook niet even ‘in te checken’ via hun facebook-pagina.. voor een ‘Puick’ cadeautje!

Tot ziens –of zoals de gezellige Brabanders zeggen ‘Houdoe!’
Anne

PuiCk Breda
Veemarktstraat 56
4811ZJ Breda

Social media:
www.puick.nl
www.instagram.com/puickbreda
www.facebook.com/PuiCkBreda

Pin It on Pinterest

Share This