Wie uit onze hoofdstad, kent deze hotspot niét?! Pllek in Amsterdam Noord, is als je social media moet geloven, dé locatie waar je absoluut eens moet zijn geweest. Buiten kun je op een van de vele zitplekjes ‘chillen’, maar ook het restaurant binnen, bleek absoluut de moeite waard te zijn!
Ook ik had al vaak over Pllek gehoord. Gezien de ligging en mijn eigen vooroordelen, had ik hier zelf echter nog nooit eerder een bezoek aan gebracht. Na mijn recente etentje daar moet ik allereerst bekennen, zeer positief verrast te zijn! Mijn gezelschap was al even te spreken –kortom, de moeite waard dit ook met jullie te delen.


Ikzelf dacht van te voren, in een ‘drukke, hippie-achtige’ setting te belanden. Lang te moeten wachten op de bestellingen en de menukaart vond ik ook al wat apart. Dit alles viel echter 100% mee. Van de vriendelijke bediening en gasten uit allerlei milieus, tot het kwalitatief zeer goede eten!
De verrassende smaakcombinaties bleken dus ook al zo’n onverwachts succes te zijn. Als ikzelf iets niet denk te lusten, vind ik het vaak des te knapper hierna overtuigd te worden van het tegendeel!


Vooraf bestelde wij, naast de wild zwijn kroketjes en wat brood, deze drie verschillende gerechten. Van links naar rechts zijn dit de ‘Krokante Koningsboleet’ met gepocheerd eitje en groente salade. Dan mijn prachtig geserveerde ‘Beignets van Mungbonen & Kimchi’, met drie kleuren tahin. Afgemaakt met wat ik normaal dus echt zou ‘overslaan’, salade van kervel, bospeen en sinaasappel-dadelstroop dressing.
Het derde voorgerecht wat wij zelfs twee keer bestelde, was deze smaakvolle combinatie van Gegrild flatbread met hangop, za’atar en granaatappelpitjes.

Door naar onze hoofdgerechten, was ik eigenlijk de enige die wat anders dan de Gegrilde Bavette bestelde. Dit zeer smaakvolle stuk vlees, werd geserveerd met een boterzachte geroosterde aubergine en knapperige frieten in de schil.
Mijn gerecht, te zien op de rechterfoto, was deze Zomerse couscous met groente tajin en geroosterde spitskool. Door de raita van sojayoghurt en de stukjes abrikoos en dadel, werd dit een zoet-zoute smaakcombinatie. Ikzelf ben hier normaal gesproken geen fan van.. Maar zoals ik eerder zei; Dimitry Mulder, de Chef-kok, heeft mijn smaakpapillen beloond!;)

De desserts –waar ik gezien andere plannen helaas niet meer bij kon zijn –bleken overigens net zo goed te zijn geweest. Ook deze gerechtjes zag ik al wel langskomen, en bleken ontzettend mooi opgemaakt te zijn. Pllek werkt daarnaast trouwens met duurzaam gevangen vis, veel seizoensgroenten en biologisch verantwoord vlees.

Voor het restaurant en de service, kun je hier dus prima terecht! Wel, en wij hadden dit niet mee helaas, leent de locatie zich nog beter, voor mooi weer. Buiten zitten met live muziek, op het stads-strandje bijvoorbeeld, geven je een écht festival gevoel!
Kom hier dus vooral om lekker met vrienden te borrelen en geniet van al wat (deze) verrassende Pllek te bieden heeft!

Veel liefs, Anne

Neveritaweg 59
1033 WB Amsterdam
020-2900020
http://www.pllek.nl

Pin It on Pinterest

Share This