Afgelopen vrijdag heb ik weer zo’n fijne hotspot in onze hoofdstad bezocht, voor wederom een inspirerende & culinaire avond! Het was een plek waar ik al tijden nieuwsgierig naar was, maar een bezoekje wegens de voor mij grote afstand, kwam er steeds maar niet van. Mijn broertjes, die echte carnivoren zijn, kwamen op het idee hier hun verjaardag te vieren. En zo belandden we met het gezin, bij top restaurant Pompstation aan de Zeeburgerdijk.

Zoals ik al een beetje aangaf, is dit een perfecte plek, voor vleesliefhebbers! Hun steaks kun je in diverse soorten en maten bestellen, en waar mogelijk, komen deze van Hollandse melkkoeien uit de buurt. De Carpaccio die zij serveren, staat volgens het Parool op nummer één in Amsterdam. Uiteraard hebben wij deze en heerlijke andere gerechten, zeker ook zelf uitgeprobeerd. Wij moesten allen bekennen, dat we het Parool hierna alleen maar gelijk konden geven!;)

Voor wie zoals ikzelf, wat minder van het vlees is, is er trouwens ook een fijne seizoenskaart vol andere keuzes. Vooraf had ik bijvoorbeeld de boterzachte burrata met linzen, gerookte amandelen en truffelolie.

 

En dan nog mijn ‘Kataifi’! Dit spannende gerecht gevuld met pompoen en diverse noten, werd net als de rest, tot in de puntjes verzorgd opgediend! ‘Het oog wil ook wat’ -zal de chef gedacht hebben!;) En naast deze mooie presentatie, was ook het interieur zeker iets om even bij stil te staan.

Het monumentale pand, had naar mijn mening niet beter ingericht kunnen worden! Van de getoonde bakstenen wand, tot en met de verschillende bij elkaar gezochte stoelen en grote (gevulde) vazen. Alles ademt hier een industriële sfeer uit, en komt perfect tot zijn recht.

De bediening kwam professioneel en klantvriendelijk op ons over en denkt met je mee. Je kunt je dan ook zeker goed laten adviseren, wat de vele wijnsoorten op de kaart betreft. Donderdag tot en met zondag, klinkt er trouwens live muziek op de achtergrond. Het kleine podiumpje in de ruimte biedt hier een passende plek voor, met op zondag het singer-songwriter genre.
Ten slotte heeft dit restaurant ook nog eens een fijn terras aan de achterzijde van het pand. Zelfs met mooi weer, kun je hier dus goed terecht!

Geïnspireerd en voldaan, keerden wij deze avond terug naar huis. Vleesliefhebber of niet, ik kan geen reden bedenken waarom je deze locatie niet snel zou moeten bezoeken;)!

Veel liefs,
Anne

 

Pompstation Amsterdam
Zeeburgerdijk 52
1094 AE
Amsterdam
Website: www.pompstation.nu
Facebook: www.facebook.com/pompstation

Pin It on Pinterest

Share This