Op zoek naar een gezellig plekje om te lunchen afgelopen week, kwamen een goede vriendin van mij en ik, al snel weer uit op een van de spots waar we vaker geweest waren. Lekker makkelijk, tussen ons in, en verder niets mis mee. Last minute bedacht ik me echter een eventueel wel leuk alternatief, zo’n plekje waar je al 100 keer langs gereden bent, maar nog steeds écht eens heen moet gaan!

Radijs in Amsterdam west, is zo’n gezellig plekje. Ietwat verborgen, knus en vrij onbekend, moet je er inderdaad maar net aan denken, wil je hier terecht komen. Zonde, vonden zowel mijn vriendin als ik, want deze plek verdient álle aandacht!

Ikzelf was hier dan wel nog niet eerder geweest, de vriendin met wie ik zou lunchen gaf al aan dat je hier in ieder geval ook ontzettend goed kon avondeten. Zijzelf had dus al eerdere positieve ervaringen opgedaan, wat ik achteraf alleen maar kon bevestigen. De keuzes qua eten zijn uitgebreid, waar mogelijk afkomstig uit lokale initiatieven, en met zorg bereid. De porties (wat ik toevallig vooraf op internet ook al ergens had zien staan!) erg gul, en dus is dit tentje ook erg zacht voor de portemonnee!

Wat wij dan besteld hebben die bewuste dag? Mijn vriendin koos voor het ’12-uurtje’, wat een kakelvers tomatensoepje en broodje ossenworst inhield. Ikzelf ging voor een uitgebreide salade, met brood en gegrilde groenten. Buiten om dat wij erg genoten hebben van de geserveerde gerechten, was ik ook oprecht verbaast bij het afrekenen. Hoewel mijn portie zeker onder de categorie maaltijdsalade viel, bleek dit slechts de ‘kleine variant’ van de opties te zijn! De kok bleek ‘erg goed te kunnen stapelen’ gaf de medewerkster ons mee! En dit geloven wij graag –aangezien er toch echt niet veel meer op mijn bord leek te passen.

Qua interieur is deze plek al even fijn om te vertoeven. Met veel hout en mooie prints aan de wanden, van Amsterdamse illustratrice Anne Olde Kater. Tot en met de menukaart is het grafische design hier subtiel, maar perfect doorgevoerd.
Het personeel is hartstikke vriendelijk en je bent dan ook helemaal welkom om hier te komen flexwerken. En wist je dat Radijs ook een erg geliefd terras heeft?
Zomers zit het er gezellig vol, met borrelende gezelschappen aan het water. Maar ook bij minder hoge temperaturen zit je hier met een dekentje én terrasverwarming, echter al even goed.

Kortom, ga snel eens kijken in de Jan Evertsenbuurt van onze hoofdstad. Of je nu voor lunch, een goede avondmaaltijd of gewoon voor een kop warme koffie komt –deze hotspot is de hele dag door, het bezoeken waard!

Winterse groetjes,

Anne van Kleef

Pin It on Pinterest

Share This