Afgelopen weekend zou ik met een goede vriendin, gezellig gaan lunchen in onze hoofdstad. Last minute hebben we echter onze plannen aangepast, bij het voorbij zien komen van een wel heel aantrekkelijk alternatief! Het bewuste bericht zagen we via Facebook, en hield een heus ‘Vegan 3-gangen diner’ in. Dit diner werd georganiseerd door SNCKBR, en wij waren beiden direct enthousiast!
SNCKBR is sinds zijn komst in de stad, een plek waar ikzelf altijd erg nieuwsgierig naar ben geweest. De look van de zaak en de berichten via social media, spraken me erg aan maar een bezoek kwam er maar niet van. Tot afgelopen zondagavond dus, met de betreffende, alweer even vegetarische vriendin.

Bij een Vegan 3-ganger diner, zouden wij zonder enige informatie, toch het een en ander aan vooroordelen hebben. Hoewel de ‘geiten-wollen-sokken’ -associatie allang tot het verleden behoort, dachten wij zelf toch wat huiverig, aan sobere, strenge ‘vergeten-groenten’ -maaltijden.
Hier bleek echter niéts van waar(!) en voor ik verder ga, bij SNCKBR bleek je ook gewoon vlees & vis te kunnen bestellen!

Wat wij dan wél geserveerd kregen deze avond, waren stuk voor stuk ontzettend smaakvolle gerechten. Vooraf was dit Couscous met gegrilde groente en een kakelverse, huisgemaakte pesto. Als hoofdgerecht kregen we Fregola, met geroosterde bloemkoolsaus, paddenstoelen en edamame boontjes. Beide gerechten waren onwijs mooi opgemaakt en dus ook nog eens, een ware traktatie voor het oog! De toegevoegde kruiden en ingrediënten samen, maakte dat wij beiden, echt alles behalve vlees of vis gemist hebben.

En alsof we nog niet genoeg verwend waren, kwam daar het Vegan toetje aan. Deze bestond uit een ‘Chocolade crunch, met bosvruchten en kokosyoghurt’. Ook dit bordje zag er weer piekfijn uit, en het geiten-wollen-sokken-gehalte was zachtgezegd vér te zoeken!

SNCKBR serveert zoals ik eerder zei, dus ook gewoon vlees en vis, zo bleek. Hun concept gaat over ‘Healthy Cheating’, en in die term, kunnen velen van ons zich uiteraard wel vinden. Want wie heeft er op z’n tijd nu geen behoefte aan pizza’s, bitterballen of een lekkere portie friet? Bij SNCKBR kun je het allemaal bestellen, maar dan wél bereid met duurzame, biologische producten. Vegetarisch, koolhydraat-arm, glutenvrij en zelfs als veganist kun je er dus terecht! Voor iedereen is er wel iets heerlijks op de kaart te vinden, maar voel je als vleesliefhebber ook vooral dus niet gepasseerd.
Met termen als ‘All day breakfasts’, ‘Sweets’ & ‘Guilty pleasures’, kom ik hier zelf graag snel weer terug. De pannenkoeken, taartjes en açai-bowls, schijnen het proberen meer dan waard te zijn –en dát passend dus, in een ‘Healthy lifestyle’!


Voor het tot in de puntjes verzorgde, geheel uit natuurlijke materialen bestaande interieur, zou je überhaupt al eens binnen moeten stappen trouwens! Met rauwe graffiti teksten en hier en daar wat groen verwerkt, beland je in een soort ‘Urban-jungle’. Wel één met een chique-moderne twist, en tot de tekst op het bonnetje doorgevoerde, klasse! De klantvriendelijkheid was al even goed in orde, en hoe zeer ik ook zoek –ik kan echt geen op-of aanmerking vinden voor deze locatie!
Kortom, get your ass over there! Cheaten was nog nooit zo fijn; één-en-al lof, voor deze top plek!

Liefs, Anne

SNCKBR WEST                                    SNCKBR DE PIJP                                      SNCKBR EINDHOVEN
Kinkerstraat 106                                 Van Woustraat 36                                    Willemstraat 1D
1053EC Amsterdam                             1073 LM Amsterdam                               5611 HA Eindhoven
+31 20 891 5933                                +31 6 86 36 86 09                                  +31 40 3021040

Pin It on Pinterest

Share This