Pizza & Cocktails “What more could a girl ask for right?!” De aandacht van een vriendin en mij was getrokken, voor dit evenement georganiseerd door de Pizza Heart bar. Toen we ons hier eens verder in verdiepte, werden we echter nog veel enthousiaster. Deze plek dichtbij het Amstelstation te Amsterdam, beloofde een erg vernieuwend aanbod te hebben!

Niet alleen kun je hier terecht voor verse, goede pizza’s, ook kun je hier als Veganist, prima eten. Veganistische mozzarella, boekweit pizzabodems en zélfs Vegan Cheesecakes -staan hier op de kaart! De goede cocktails worden met passie aan de open bar bereid, met spectaculaire smaakcombinaties en verse ingrediënten. Opzich al genoeg redenen om snel eens langs te gaan en dan heb ik het gave interieur nog niet eens genoemd!

Want wat ik op internet had zien staan, werd alleen maar positief bevestigd. Ik keek mijn ogen uit wat de inrichting betreft, terwijl wij begroet werden door de vriendelijke eigenaresse. Met een helemaal passend Italiaans accent, vertelde ze ons onder meer over de specialiteiten van het restaurant. Zelf al tijden veganiste, wou ze de Italiaanse keuken toegankelijk maken voor het grotere publiek. Maar (en dit kunnen wij achteraf alleen maar bevestigen!) dit zónder op de verfijnde smaken te moeten inleveren dus. Lekker, van hoge kwaliteit én dat verantwoord dus. Het kan blijkbaar allemaal, sinds juli op deze plek in de stad!

Wij moesten uiteraard de Vegan pizza proberen. Deze werd met champignons geserveerd en met dus een veganistisch alternatief voor mozzarella. Ikzelf ben een ongelooflijke liefhebster van Burrata, en koos dus toch maar voor de grote ‘Burrate e pane’ maaltijdsalade. Gezien het huisgemaakte heerlijke brood hierbij was dit eigenlijk al far too much, maar daarnaast hadden we ook de zeer goede ‘Foccacia al aglio & rosmarino’ besteld.
De Vegan mozzarella deed niét onder voor de normale variant! Wij wisten niet goed wat we konden verwachten, maar waren oprecht verrast door deze gesmolten ‘neppe kaas’. Hoewel zoals gezegd alles bij elkaar wat veel, was ook mijn salade, een van de beste maaltijdsalades ooit! De boterzachte burrata en het verse goede brood, bewijzen maar weer dat de Italianen echte helden in de keuken zijn!

De desserts zagen er allemaal ontzettend goed uit, maar uiteindelijk zwichtte mijn vriendin toch voor de chocolade optie. De bestelde ‘Soufflé Cioccolato fondente’, kwam zoals ie zou moeten zijn, met een warme smeltende kern. De bol vanille ijs is daarbij altijd een fijne combinatie en ook was mijn Limoncello, zoals ‘bij de echte Italiaan’!


Onderwijl we zaten te eten, werd ik trouwens nog best afgeleid door de heerlijke geuren uit de steenoven. Als truffel liefhebster moét ik hier beslist nog eens naar toe, ondanks dat deze locatie voor mij, aan de andere kant van de stad is. Binnenkort zal ik met mijn vader de truffelpizza dus ook eens uit proberen, ik vermoed zomaar dat deze wel zal smaken!

Volgens mij heb ik genoeg verteld en moet je deze hotspot gewoon snel zelf eens gaan bezoeken. Ik zeg vast Buon appetito!

Ciao, arrivederci!

Anne van Kleef

Pizza heart bar
Schollenbrugstraat 8 | 1091 EX | Amsterdam
+31 (0)20 368 2547
info@pizzaheartbar.nl

Pin It on Pinterest

Share This