Een heerlijke frisse kidneybonen zomersalade die binnen 5 minuten op tafel staat! De salade kun je zowel eten als lunch of als bijgerecht bij het avondeten.

Let op, deze salade is niet koolhydraatarm.

Wat heb je nodig?
200 gram slamix of ijsbergsla
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
1/4 komkommer
100 gram rode kidneybonen
1/2 appel
1 ei
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse peterselie
1/2 theelepel verse dille
Snufje peper en zout

Hoe ga je te werk?
Kook als eerst het eitje hard, de kooktijd en beschrijving vind je hier.
Was de sla bladeren goed onder de koude kraan en laat deze goed uitlekken. Schil de appel en snij deze in kleine partjes. Maak nu ook de gele en rode paprika en de komkommer schoon en snij deze in plakjes. Hou ondertussen goed je eitje in de gaten! Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet en schep alle ingrediënten door elkaar behalve de dressing. De dressing maak je als volgt: snijd de peterselie fijn en meng samen met de dille, olijfolie en wat peper en zout in een schaaltje, schep de dressing door de salade heen. Klaar is jouw kidneybonen salade!

image

Eet smakelijk.

De waardering van www.loversoffood.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This