Deze amandelkoeken zijn binnen no-time klaar, ze passen binnen het koolhydraatarm en beperkt dieet en zijn ook nog eens super lekker! Je kunt de koeken circa een week goed houden in een afgesloten koektrommel!

Wat heb je nodig?
150 gram amandelmeel
150 gram ongezouten roomboter
50 gram kristal sweet van Steviala
1 ei
Amandelen om te garneren
Snufje zout

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de amandelmeel, kristal sweet en het zout in een mengkom en roer dit door elkaar. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg dit samen met het ei toe aan je beslag. Mix de ingrediƫnten goed door elkaar met een mixer en maak er met je handen een soepele bal van.
Verpak het deeg in folie en laat gedurende 30 minuten rusten in de koelkast.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak rol circa 10-15 balletjes uit het deeg. Maak de balletjes plat, zodat deze de vorm aannemen van een koekje! Druk in elk koekje in het midden, een rauwe amandel! Zet de bakplaat gedurende 30 minuten in het midden van de oven en laat de koekjes goed afkoelen voor het serveren!

dsc_0609

Geniet!

Ga jij deze heerlijke cake maken? Deel dan jouw foto op Instagram en tagg ons!

[wpdevart_like_box profile_id=”loversoffoodd” connections=”show” width=”150″ height=”150″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Pin It on Pinterest

Share This