Heb je een verjaardag of een feestje en wil je een keer iets anders serveren dan normaal? Kies dan voor deze heerlijke koud gerookte zalm amuse. Makkelijk te maken en een feest voor ieders smaakpapillen!

Wat heb je nodig?
250 gram koud gerookte zalm (verkrijgbaar bij Boschypaling)
50 gram wakame
5 gram sesamzaad naturel
5 gram sesamzaad smoked (zwart)
5 gram sesamzaad wasabi (groen)

Hoe ga je te werk?
Neem de koud gerookte zalm met vel en snij deze in de lengte en in de breedte zodat er blokjes ontstaan, let erop dat je niet helemaal doorsnijdt maar dat de vel nog ongesneden blijft, dit eten we natuurlijk niet op! Snij de zalm van de huid af, dit kan eenvoudig door de zalm op te tillen zodat je geen zalm verspilt. Neem de amuse bakjes (ik gebruikte hoorntjes) en verdeel de zalm gelijkmatig hierover. Verdeel vervolgens de wakame over de zalm en maak de amuse af door de verschillende kleuren/smaken sesamzaadjes hierover te verdelen. Simpel toch?

Geniet!

TIP: Geen tijd om deze amuse zelf te maken? Je kunt ze bij ons bestellen! Stuur een email naar info@loversoffood.nl voor meer informatie.

 

Bovenstaande foto is gemaakt door KM Fotografie.

Pin It on Pinterest

Share This