Taart! Ik ben er dol op! Deze taart heeft een frisse smaak met een vleugje zoet. Lekker voor bij de koffie of ter traktatie!

Wat heb je nodig?
3 rijpe bananen
200 gram (ongeklopte) slagroom
6 gelatine blaadjes
200 gram biscuit koekjes
100 gram roomboter
100 gram kristal suiker

Hoe ga je te werk?
Smelt de roomboter in een pannetje, vermaal de biscuit koekjes tot kruimels en roer dit door elkaar tot een geheel.
Bekleed een springvorm (รก 22 cm) volledig met bakpapier en plaats het biscuit deeg hierin. Druk met de bolle kant van een lepel het biscuit aan en maak een klein opstaand randje.
Plaats de springvorm gedurende 30 minuten in de koelkast.

Maal de bananen fijn in de keukenmachine, voeg vervolgens de ongeklopte slagroom toe en meng dit tot een geheel. Week de gelatine blaadjes in koud water, knijp deze goed uit en voeg deze vervolgens toe in een steelpannetje met 5 eetlepels water. Laat de gelatine blaadjes op laag vuur oplossen en voeg na afkoelen toe aan de bananenmousse. Maak vervolgens de karamel met de kristal suiker, hiervoor kun je DIT recept gebruiken. Schep 3/4e van de karamel door de bananen heen en voeg dit toe op de bodem die je hierboven gemaakt hebt. Verdeel als laatste de overgebleven karamel over de top van de taart en zet de taart gedurende 3 uur in de koelkast om op te stijven.

img_5961

Geniet!

De waardering van www.loversoffood.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This