Heerlijk nasi goreng gemaakt van bloemkool. Lekker met een frisse komkommersalade.

Wat heb je nodig?
250-300 gram kipfilet
1 kleine bloemkool
1 nasi groentepakket
Teentje knoflook
Theelepel kerrie
Theelepel Laos
Theelepel komijn
Theelepel koriander
30 gram ongezouten roomboter
3 eetlepels pindakaas
Scheutje ketjap manis
Theelepel sambal oelek
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was deze goed af. Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine fijn, tot rijst korrels.
Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid deze met peper en zout. Breng in een bakje een scheutje ketjap manis aan met een theelepel sambal, roer dit goed door elkaar en leg de kipstukjes hierin, zolang als je zelf wilt. Ik heb mijn kipstukjes 3 uur op smaak laten komen in het bakje met mengsel, maar dit hoeft natuurlijk niet. Bak de kipstukjes gedurende 10-15 minuten gaar op middel vuur in een koekenpan met roomboter. Voeg in de tussentijd de groentes toe aan de kipfilet en wok de groentes gedurende 10 minuten beetgaar. Bak in een aparte pan de gerookte spekreepjes gaar. Bak de bloemkoolrijst op het allerlaatste moment mee met de groentes en kipstukjes voor 2 minuten op hoog vuur.

Meng de Oosterse specerijen, ongeveer 1 theelepel van elke kruiden: kerrie, laos, komijn en koriander. Bak dit gedurende een minuut mee met de nasi.

Voor de pindasaus: zet een steelpannetje op laag vuur met 100 ml water en 150 gram pindakaas, roer dit goed door elkaar zodat je een lekker sausje krijgt!

image

Variatietips: voeg een geklutst eitje toe aan de nasi goreng voor extra smaak!

Pin It on Pinterest

Share This