Blote billen in het gras is een gerecht wat over is komen waaien uit Groningen. Het gerecht wordt gemaakt met onder andere; aardappelen, snijbonen en witte bonen. Lekker en gezond!

Wat heb je nodig?
1 kilo aardappelen
500 gram snijbonen
300 gram witte bonen
500 gram half om half gehakt
200 ml melk
15 gram roomboter
1 theelepel nootmuskaat
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
Schil de aardappelen en snij deze door de helft. Zet op het vuur een kookpan gevuld met water, circa 600 ml en voeg de aardappelen toe wanneer het water kookt.
Laat de aardappelen zacht koken, met de deksel half op de pan. Kook de aardappelen gaar in 10 tot 15 minuten. Zet ook de pan met water en snijbonen op het vuur. Houd voor gesneden bonen een kooktijd van 8 tot 13 minuten aan. Snijbonen zijn het lekkerste als ze beetgaar zijn. Test dit door er met een vork in te prikken.

Rul het gehakt gaar in een koekenpan en maak op smaak met wat peper en zout. Verwarm de witte bonen apart in een klein pannetje. Inmiddels zijn de aardappelen gaar en kunnen we deze gaan pureren! Neem de aardappelen van het vuur en giet deze goed af. Voeg de melk en roomboter toe aan de aardappelen en pureer dit tot een fijne puree. Giet nu ook de snijbonen af en roer deze door de aardappelpuree heen. Ook het gehakt en de witte bonen kunnen nu door de puree heen geroerd worden! Maak op smaak met een theelepeltje nootmuskaat en eventueel peper en zout!

img_8559

Eet smakelijk!

Pin It on Pinterest

Share This