Een heerlijke, gezonde maar ook simpele lunch! Gerookte zalm zit boordevol Omega 3-vetzuren, vitamine D en verkleint de kans op hart- en vaatziekten! Avocado’s bevatten veel gezonde vetten. Ze verlagen je bloedsuikerspiegel, zijn ontstekingsremmend en helpen bij afvallen!

Wat heb je nodig?
2 sneetjes brood
1 ei
1/2 avocado
75 gram gerookte Boschyzalm
Scheutje azijn
Snufje peper en zout

Hoe ga je te werk?
Neem een kookpan en voeg hier 500 ml water aan toe, voeg hier ook een scheutje azijn aan toe. Dit zorgt ervoor dat het eiwit extra goed bij elkaar blijft. Laat het water koken. Maak in het pannetje een draaikolkje met behulp van twee lepels en laat het (gebroken) ei zodra het draaikolkje bijna stil is in het midden van het draaikolkje zachtjes vallen. Laat 3 minuten voor een klein ei en 4 minuten voor een wat groter ei koken. Neem het ei uit het pannetje met behulp van een schuimspaan en laat deze voor serveren uitlekken op een stukje keukenrol.

Rooster de boterhammen in een broodrooster en besmeer deze met geprakte avocado. Beleg met een plakje gerookte zalm en voeg het gepocheerd eitje hieraan toe. Maak op smaak met wat peper en zout!

img_8614

Pin It on Pinterest

Share This