Lekker koolhydraatarm soepje, lekker voor bij de paasbrunch of bij de gewone lunch!

Wat heb je nodig?
250 gram champignons
2 eetlepels crème fraish
1 ui
100 gram gerookte spekreepjes
1 blokje groentenboullion
Klontje roomboter
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
Snipper de ui en bak deze met een klontje boter. Bak de ui glazig in ongeveer 10 minuten. Ondertussen kun je de champignons schoonmaken en zo klein mogelijk snijden. Voeg de champignons toe bij de ui en laat gedurende 5 minuten mee bakken. Hou 5 champignons apart voor garnering. Voeg 500 ml water met een blokje groentebouillon toe en laat deze even doorkoken. Bak de spekreepjes in de tussentijd. Pureer nu een staafmixer de champignons met bouillon tot een gladde massa. Schep nu de crème fraîche er doorheen en breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg nu de achtergehouden champignons en de gebakken spekreepjes toe.

image

Pin It on Pinterest

Share This