Courgette soep is een heerlijke maaltijd met een licht zoete smaak. Makkelijk te maken en leuk te serveren in een bolcourgette!

Wat heb je nodig?
2 courgettes
1 ui
1 liter runderbouillon (tablet)
125 ml ongeklopte slagroom
2 theelepels olijfolie
50 gram gerookte zalmsnippers
Snufje peper en zout

Hoe ga je te werk?
Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui in de olie tot deze glazig ziet. Roer de courgette erdoor en bak nog eventjes 3 minuten mee op hoog vuur. Tussendoor goed roeren. Schenk de runderbouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat gedurende 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer of in keukenmachine. Roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in diepe borden (of in een uitgeholde bolcourgette) en verdeel de zalmsnippers erover.

image

Pin It on Pinterest

Share This