Met courgettes kun je eindeloos variëren, zo kun je er heerlijke pasta van maken! Voor dit recept gebruiken we geen potjes of pakjes saus, deze bevatten namelijk heel veel kleur/smaakstoffen en E-nummer en slechts een aantal procent tomaten.

Wat heb je nodig?
Zelf gemaakte bolognese saus klik HIER!
2 courgettes
500 gram gehakt
10 grote champignons
1 rode paprika
1 ui
Peper en zout

Hoe ga je te werk?

Bereid als eerste de pastasaus, deze kun je in grote hoeveelheid maken en invriezen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit lekker vers te maken.
Snij de courgettes in sliertjes, dit kan het makkelijkste met behulp van een spirelli. Leg je courgetslierten in een theedoek en laat eventjes drogen, er zit namelijk veel vocht in een courgette. Rul het gehakt gaar en voeg peper en zout toe naar smaak. Snijd de champignons, de paprika en de ui in kleine stukjes en voeg deze toe als het gehakt rul is. Hier kan dan meteen de zelfgemaakte blogonese saus aan toevoegen. Laat het zacht smoren op de laagste stand van het gas, terwijl je in een wokpan op hoog vuur de courgetti roerbakt, even kort tot het beetgaar is. Dit moet niet te lang want want het wordt snel slap en vochtig. Voeg naar smaak peper, zout en een blaadje basilicum toe. Dit recept is voldoende voor twee personen! Opscheppen maar…

image

Eet smakelijk!

 

[wpdevart_like_box profile_id=”loversoffoodd” connections=”show” width=”300″ height=”150″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

De waardering van www.loversoffood.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This