Courgetti is tegenwoordig een heel bekend en veel gemaakt gerecht, maar wat is het nou precies?!

Courgetti wordt gemaakt van courgette en is een lekker, gezond en koolhydraatarm alternatief voor spaghetti slierten.
De courgette is licht verteerbaar, zit boordevol vezels en mineralen en is makkelijk te verwerken in vele gerechten. Bovendien bevat de groente weinig calorieën. Deze afstammeling van de komkommerachtigen is dus een echte aanrader.

 

image

 

Courgetti past ook heel goed binnen het koolhydraatarm dieet, een courgette bevat gemiddeld 5 koolhydraten per 100 gram, niet heel veel dus. De slierten kun je eenvoudig maken met behulp van een spiraalsnijder, een heel handig apparaatje waar je de courgette doorheen haalt, waardoor er dunne slierten ontstaan. De courgetti is het lekkerste als je het als volgt klaar maakt: verhit op hoog vuur een scheutje olijfolie, plaats de courgette slierten in de pan, even kort bakken en klaar! Simpel toch?!

image

Voedingswaarde per 100 gram:
Energetische waarde 67 kJ
Koolhydraten 5 gram
Eiwit 0,6 gram
Vet 0,1 gram
Vitamine C 17 mg
Caroteen 0,20 mg
Vitamine B1 0,05 mg
Vitamine B2 0,09 mg
Calcium 15 mg
IJzer 0,4 mg

 

Recepten met courgetti:

Courgetti met bolognese saus.

Courgetti met kip.

Courgetti carbonara.

Pin It on Pinterest

Share This