Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Het wordt gemaakt van grof gemalen durumtarwe. Tegenwoordig is couscous erg populair in Nederland, voornamelijk omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Couscous bevat vezels en belangrijke vitamines, mineralen en voedingsstoffen, zoals vezels.

Wat heb je nodig?
150 gram couscous
1/2 courgette
200 gram sperziebonen
150-200 gram kipfilet
15 cherrytomaatjes
1 knoflook teentje
Olijfolie
Roomboter
10 gram verse basilicum
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de cherrytomaatjes in tweeën en plaats deze op een bakplaat, voeg hier een eetlepel olijfolie en een snufje peper aan toe. Plaats de bakplaat gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de tomaatjes mooi geroosterd zijn.

Spoel de sperziebonen goed af onder de koude kraan, snij van beide uiteinde de kontjes af en breek de bonen in tweeën. Vul een pan met ruim kokend water en laat de sperziebonen gedurende 15 minuten gaar koken.
Was de courgette en snij deze in schijfjes, verhit wat olijfolie in de grillpan en bak de courgette om en om gaar.

Maak de kipfilet op smaak met peper en zout (of kipkruiden) en bak in roomboter op een hoog vuur om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten in ongeveer 10 minuten gaar.
Doe de couscous in een ruime schaal en schep hier een theelepeltje zout doorheen. Schenk 200 ml heet water (niet gekookt) door de couscous en laat dit circa 5 minuten wellen. Schep de couscous bij de snijbonen, voeg ook de tomaatjes hieraan toe en schep dit op een bord. Serveer met de gebraden kipfilet en courgette.

Snij de basilicumblaadjes en het teentje knoflook fijn en meng dit met de olijfolie en een snufje peper en zout tot een dressing.
Maak het gerecht af met deze heerlijke dressing.

img_0105

Ga jij dit recept maken? Deel dit met ons op Instagram of Facebook!

Pin It on Pinterest

Share This