Crème brûlée is een custardachtig nagerecht, met daaroverheen een gekarameliseerde laag suiker. Omdat ik zelf geen suiker toevoeg aan mijn eten heb ik een recept bedacht met daarin Steviala, een 100% natuurlijke suikervervanger!

Wat heb je nodig?
Voor circa 6 desserts
500 ml slagroom
50 gram kristal sweet van Steviala
12 theelepels kristal sweet van Steviala voor de topping
6 eieren
1 vanillestokje
Snufje zout

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Schenk de slagroom in een steelpannetje. Halveer het vanillestokje, schraap het merg er uit en voeg deze samen met het stokje toe aan de slagroom. Verwarm de slagroom tot net onder het kookpunt en laat het ongeveer 5 minuten zo staan. Splits de eieren, voor dit recept gebruiken we enkel de eidooiers. Klop de eidooiers samen met de kristal sweet en het zout los. Voeg langzaam en al roerende de hete slagroom toe aan het eimengsel. Schenk het mengsel in het crème brûlée bakje (verkrijgbaar bij de action).

Zet de bakjes in een ovenschaal en schenk hier tot de helft kokend water in. Gaar de crème brûlée circa 40 minuten in de oven.

Laat de crème brulee in de koelkast afkoelen. Bestrooi de bovenkant van de crème brûlée vlak voor het serveren met kristal sweet en karamelliseer de laag met een gasbrander of zet ze even onder de grill in de oven. Laat dit afkoelen en strooi voor de tweede keer de kristal sweet over de crème brûlée en karamelliseer deze. Laat de crème brûlée goed afkoelen en geniet van je dessert!

img_7177img_7178

Ga jij dit recept maken? Post dan op social media een foto en tagg ons erin! #loversoffood.nl

[wpdevart_like_box profile_id=”loversoffoodd” connections=”show” width=”150″ height=”150″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Pin It on Pinterest

Share This