Dadels zijn de perfecte snoepvervanger. Natuurlijk bevatten ze vruchtensuiker, maar dat is nog altijd beter dan door fabrieken gemaakte snoepjes met geraffineerde suiker, fructosestroop en kunstmatige zoetstoffen. Dadels zijn gezond en behoren tot de meest gegeten gedroogde vruchten en het lekkerst met een laagje chocolade!

Wat heb je nodig?
20 zongedroogde dadels zonder pit
50 gram (witte) chocolade
20 satéprikker
1 vel bakpapier

Hoe ga je te werk?

Smelt de chocolade au bain-marie, voor dit recept heb ik witte chocolade gebruikt, je kunt natuurlijk ook kiezen voor melk of puur. Pure chocolade is het gezondst omdat deze het minst bewerkt is, ook is pure chocolade lager in koolhydraten! Steek een satéprikker in de dadel en dompel deze onder in de gesmolten chocolade en leg deze op een bord gedekt met bakpapier, we gebruiken bakpapier om de dadel na het uitharden makkelijk los te krijgen. Herhaal deze stap tot alle dadels op zijn. Leg de dadels bekleed met chocolade minimaal 1 uur in de vriezer zodat de chocolade goed kan uitharden. Bewaar de dadels in de koelkast.

20160903_131645-1

Eet smakelijk!

De waardering van www.loversoffood.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This