Van druiven wordt niet alleen wijn gemaakt, maar ook jam! Druivenjam is super leuk om te maken en smaakt ook nog eens heerlijk. De druiven die wij gebruikt hebben voor dit recept komen uit eigen tuin!

Wat heb je nodig?
1,5 kilo druiven
1 kilo geleisuiker
1/2 citroen
Half glas rode port
Kaneelstokje

Hoe ga je te werk?
Was de druiven goed onder de stromende kraan, controleer goed of er geen rotte druiven tussen zitten of misschien wel beestjes! Doe de druiven in een ruime pan en zet deze op het vuur. Blijf goed roeren in de pan, de druiven barsten uit hun velletje en het druivensap komt vrij. Als alle druiven zacht zijn geworden (na circa 10 minuten) doe je ze in de sapcentrifuge, deze zorgt ervoor dat de velletjes niet bij het sap terecht komen. Heb je geen sapcentrifuge? Geen probleem! Doe de druiven in een zeef en druk dit zachtjes aan, vang het sap op en gooi de velletjes weg.

Voeg vervolgens het sap van een halve citroen toe aan de druivensap en weeg het geheel af. Op de verpakking van de geleisuiker staat beschreven hoeveel suiker je nodig hebt voor jouw hoeveelheid sap. Doe de druivensap weer terug in de pan en voeg de suiker, het kaneelstokje en een half glas rode port toe en zet het gas weer aan. Laat dit gedurende 30 minuten staan op een laag vuurtje tot het gaat indikken. Voeg vervolgens een weckpot tot de rand vol met de druivenjam en laat deze 5 minuten onderste boven staan om vervolgens om te keren. Bewaar de weckpot in de koelkast!

Geniet!

TIP: Serveer deze jam op brood of bij een bolletje ijs. De jam is ook een heerlijke smaakmaker bij een kaasplankje.

Ga jij dit recept maken? Deel dit met ons op Instagram of Facebook!

Pin It on Pinterest

Share This