We weten allemaal dat het belangrijk is om je eiwitten binnen te krijgen.
Eiwitten zijn nodig voor je spieren en zijn de bouwstenen voor je lichaam.

1. Kwark met muesli/noten en fruit:
Pak een lekker bakje kwark met muesli/noten en fruit.
Zo krijg je je koolhydraten, eiwitten en goede vetten binnen.
Het beste kun je kiezen voor zelfgemaakte muesli, want in de muesli ‘s van de supermarkt zitten vaak veel toegevoegde suikers.

2. French toast:
French toast is niet bepaald bekend als een eiwitrijke maaltijd. Want met boterhammen, poedersuikers en soms zelfs siroop, is een french toast allesbehalve passend in een eiwitdieet.

Maar met 2 eiwitten, een geprakte banaan en een halve theelepel vanille-extract is hier echt wel wat van te maken. Meng het mengsel in een kommetje en doe er zo’n 3 eetlepels karnemelk bij. Als je het lekker vindt, kun je er ook wat kaneel overheen strooien.

Hoe ga je te werk?
Breng het mengsel aan de kook in een koekenpan en doop hier de boterhammen in. De boterhammen absorberen het mengseltje, zorg dus dat je het netjes en gelijk verdeelt. Bak de french toast circa 10 minuten tot hij knapperig wordt.

3. Cracker met cottage cheese en avocado
Cottage cheese is prima te gebruiken bij je ontbijt/lunch. Het is een lekker zuivelproduct wat veel eiwitten bevat. De mix van de romige kaas en de knapperige cracker met de zoete avocado maakt het een heerlijk ontbijt/lunchgerecht.

Hoe ga je te werk?
Besmeer twee volkoren knäckebröd met ongeveer 100 gram cottage cheese. Doe hier circa 100 gram avocado op en strooi hier wat peper overheen.
Nog niet genoeg belegd? Er kunnen ook altijd wat kleine cherrytomaatjes bij.

foto-1

4. Salade met tonijn:
Vis is een bron van eiwitten. En tonijn is een van de meest genuttigde vissoorten onder mensen die willen afvallen met een eiwitdieet of mensen die spiermassa willen opbouwen. Een tonijnsalade is makkelijk klaar te maken.

Hoe ga je te werk?
Laat ongeveer 100 gram tonijn uitlekken. Het vocht moet verdwenen zijn.
Meng de tonijn met veldsla/rucola en doe er vijf cherrytomaatjes (in stukken gesneden) bij.
Goed doormengen en je salade van tonijn is klaar om genuttigd te worden.

5. Speltbrood met zalm:
Pak 2 snee (bij voorkeur) speltbrood met zalm. Spelt bevat langzame koolhydraten, waar je lichaam meer energie uit kan halen. Zalm is eiwitrijk en bevat goede vetten.

foto-2-zalm

Eet smakelijk alvast!

Liefs, Shanice.

Pin It on Pinterest

Share This