Een gezond, koolhydraatarm recept voor een overheerlijke geitenkaas pizza!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:
Halve bloemkool
1 ei
1 bol mozzarella (125 gram)
1 eetlepel Italiaanse kruiden

Topping:
75 ml tomatenpuree
1 bol mozzarella (125 gram)
100 gram geitenkaas
150 gram champignons
10 Cherry tomaatjes
Handje rucola sla (a 100 gram)
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
Verwarm de  voor op 180 graden.
Snij de bloemkool in roosjes en was ze.
Rasp de bloemkool fijn. Dit kan met een handrasp, maar gaat nog sneller in een keukenmachine.
Gaar de bloemkool gedurende 5 minuten in de magnetron. Eventjes omroeren na 2,5 minuten.
Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Je kunt de bloemkool het beste in een schone theedoek stoppend en dit uitwringen. Er komt nogal wat vocht vrij namelijk. Rasp de mozzarella in kleine stukjes en meng de bloemkool met een ei, Italiaanse kruiden en de mozzarella.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 25 cm breed. Dit doe je het beste door het mengsel met de bolle kant van een lepel aan te drukken.

Bak de bodem in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin.
Haal de bodem uit de oven en bestrijk deze met de tomatensaus. Verdeel de mozzarella in plakjes over de bodem.
Snij de tomaatjes in tweeën en verdeel deze over de bloemkoolpizza. Leg de champignons in reepjes gesneden boven op en verkruimel de geitenkaas als laatste over de pizza heen en maak op smaak met peper en zout.

Plaats de pizza nog 15 minuten in de oven.

Verspreid de rucola over de pizza en serveer direct!

image

De waardering van www.loversoffood.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This