Vroeger zei men dat het seizoen van de mosselen alleen was als de letter ‘r’ in de maand zat, dus van september t/m april. Tegenwoordig begint het mosselseizoen al vaak in juli en loop deze tot februari. Van maart t/m juni zijn de mosselen aan het groeien. Door diverse koel- en verwerkingstechnieken liggen er tijdens deze periode ook vaak mosselen in de winkels. Maar het lekkerst zijn ze in de maanden augustus en september! Het recept voor de gekookte mosselen is heel simpel, zelfs als je dit nog nooit gemaakt hebt.

Wat heb je nodig?
2 kilo mosselen verkrijgbaar bij┬áDirk’s vishandel
2 grote wortelen
1 prei
2 uien
1 laurierblaadje
1 glas droge witte wijn, water of bier
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen. Tik op de schelpen die niet sluiten, blijven ze open staan gooi ze dan weg. Snijd de prei, de ui in dunne ringen en de wortelen in plakjes. Voeg het laurierblaadje, de groente en de wijn (of water of bier) toe in een grote pan. Vul de pan voor driekwart met mosselen, strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook. Tussendoor even goed husselen. De kooktijd voor mosselen is ongeveer 5-7 minuten, de mosselen zijn klaar als alle schelpjes zijn geopend. Let erop dat je de mosselen niet te lang kookt, ze worden dan taai. Serveer de mosselen met een cocktailsaus en een schijfje citroen.

image

De waardering van www.loversoffood.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This